Orbánék nem vitáznak az MSZP szakpolitikusaival

A Fidesz várhatóan nem vitázik majd az MSZP szakpolitikusaival Mesterházy Attila kezdeményezése kapcsán. Az ellenzéki párt elnöke az iparkamara rendezvényén közölte, hogy nem szakpolitikai vitákra van szükség, hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára.

Orbán Viktor az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szakpolitikai vitákat kezdeményező felhívására utalva az iparkamara fórumán azt mondta: "nem, nem szakpolitikai vitákra van szükségünk", hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára, új politikai gondolkodásra van szükség, le kell számolni például a piac mindenhatóságának illúziójával. A gazdaság talpra állításához nem elméletek kellenek, hanem "harminc markos legény" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerdán jelentette be, hogy nyilvános szakpolitikai vitát kezdeményez a Fidesszel. Az ellenzéki párt aznap erre úgy reagált, hogy a szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kellene, kit is akar vitára hívni, videóüzenetében ugyanis Mesterházy Attila szakpolitikusi vitát kezdeményez, míg az MSZP honlapján a videó mellett megjelent szöveg szerint Orbán Viktorral vitázna. Javasolták, hogy Mesterházy Attila gondolja át még egyszer, hogy mit is akar valójában, "és akkor térjünk vissza a dologra".

Mesterházy Attila szerdán a Facebook közösségi portálon videóüzenetet tett közzé, amelyben nyilvános szakmapolitikai vitát kezdeményezett. Ebben a Fidesz elnökéhez beszél, azt kérve Orbán Viktortól, hogy jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik ezen időszak alatt hajlandóak vitatkozni a szocialistákkal; a film kísérőszövegében azonban a Facebookon és a YouTube-on is az szerepelt, hogy szakpolitikusok mellett Orbán Viktort is vitára hívja. A Fidesz reagálása után nem sokkal a Facebookon és a YouTube-on is kicserélték a videó kísérőszövegét, amelyben már az szerepelt, hogy "Mesterházy Attila nyilvános szakmapolitikai vitára hívja ki a Magyar Szocialista Párt nevében a Fidesz szakpolitikusait február 22-e és március 15-e között".

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fórumán egyébként jelezte, mind Matolcsy György volt gazdasági miniszter, mind pedig Járai Zsigmond volt jegybankelnök munkájára számít a jövőben. A Fidesz elnöke Matolcsy György és Járai Zsigmond személyére utalva - akik szintén jelen voltak a rendezvényen - úgy fogalmazott: "nem arról van szó, hogy egy ugrást akarunk végrehajtani a sötétbe, ismerjük egymást, voltunk már kormányon". Mint mondta: "őket azért hoztam el, mert ha kapunk kellő társadalmi bizalmat, akkor mind a kettejük munkájára a jövőben is szeretnék számítani".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.