Rogánék megdöbbentek a Szász-levélen

A Fidesz-frakció elnöksége megdöbbenéssel értesült arról a levélről, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke írt a Kúriának, óvatosságra figyelmeztetve a bíróságokat a devizahitelekkel kapcsolatban - közölte Rogán Antal.

"Kicsit olyan érzésünk van, hogy a felügyelet vezetője fordítva ül a lovon" - fogalmazott keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: a PSZÁF vezetőjének nem a bankok érdekét kell képviselnie a Kúriánál, hanem a devizahitelesekét.

Rogán Antal kijelentette: a Fidesz-frakció nem ért egyet a PSZÁF-elnök levelében foglaltakkal, erről Szász Károlyt is tájékoztatja majd. A Fidesz-frakcióelnökség egyúttal arról is határozott - folytatta -, hogy pénteken napirendre kéri a parlamentben és folytatja a jegybank és a PSZÁF összevonásáról szóló javaslat tárgyalását, illetve szavazását.

A PSZÁF-elnök Kúriához írt levelében egyebek mellett az áll, hogy a devizahitel-szerződéseknek az utólagos "sommás" átalakítása vagy semmissé nyilvánítása, szélsőséges esetben, államcsődben is végződhet. A Kúria közleményben reagált a Szász-levélre, ebben azt írták: a bírák befolyástól mentesen, legjobb meggyőződésük szerint járnak el a szóban forgó perekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.