A Fidesz már megint a szocialistákat sejti Tavares mögött

A Fidesz szerint "alapos a gyanú", hogy az újabb Magyarország lejáratását célzó Tavares-levél mögött is a magyar baloldal áll.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja kedden azt mondta: az MSZP-nek kifejezetten érdeke, hogy Magyarországon épüljön fel az EU-s rendőrtovábbképző központ.

Hozzátette: az ügyben a leghatározottabban visszautasítja a Fidesz "minősíthetetlen rágalmait". Az esetet minősítve azt mondta, hogy a Fidesz képviselői egy "egyelőre még utolérhetetlen" és senki által nem látott levélre hivatkozva, hivatalos dokumentum nélkül "hazudoznak".

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Kocsis Máté kedden napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben azt mondta: a korábban Magyarországot elítélő jelentést készítő Rui Tavares, portugál zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő újabb lejáratásra készül, ugyanis levelet írt az EP illetékes bizottságának, hogy megakadályozza, hogy Magyarországra kerüljön az EU-országok rendőrtovábbképzését szervező ügynökség.

Kocsis Máté szerdai sajtótájékoztatóján kiosztotta az újságíróknak a Rui Tavares által írt levelet és hozzátette: attól, hogy Szanyi Tibor durván és trágárul fogalmaz rendszeresen, még nem lesz igaza.

Emellett megismételte a Fidesz keddi felszólítását, miszerint ha a szocialisták valóban úgy gondolják, hogy az ő érdekük is az európai rendőrtovábbképző központ budapesti megépítése, akkor szólítsák fel Rui Tavarest, hogy hagyja abba Magyarország lejáratását, és vonja vissza a magyar kormányt alaptalanul támadó levelét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.