A debreceni városháza meghazudtolta a fideszes képviselőt

A korrupcióval gyanúsított Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhely iránt érdeklődött a debreceni közgyűlésben egy helyi fideszes képviselő még júliusban. Most megkérdeztük tőle, hogy milyen választ kapott a városházától, mire azt állította: semmilyet. A hivatalban viszont azt mondták: egy héten belül válaszoltak neki.

A debreceni közgyűlésben idén július elején napirend után szólalt föl Jenei Imre fideszes önkormányzati képviselő, s azt kérdezte a polgármesteri hivatal illetékeseitől, hogy milyen feltételekkel üzemel a strandfürdőn egy zenés-táncos szórakozóhely. Kérdésének azért volt jelentősége, mert az említett szórakozóhelyet egy olyan cég működteti, amely Vizoviczki László budapesti vállalkozó érdekeltségébe tartozik, s mint ismert, Vizoviczki az egyik főszereplője annak a korrupciós ügynek, amelynek során a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vett négy főrendőrt. Azzal gyanúsítják őket, hogy a rendelkezésükre álló rendőri eszközökkel segítették a Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek zavartalan működését.

Az ügy szálai Debrecenig nyúlnak, mivel a vállalkozó érdekeltségébe tartozó cégek jelen vannak/voltak a cívisvárosban is. Vélhetően ez indokolta júliusban Jenei Imre kérdését a debreceni közgyűlésben júliusban.

A napokban ismét ülésezett a debreceni közgyűlés, ahol megkérdeztük Jenei Imrét, hogy több mint két hónappal ezelőtti kérdésére milyen választ kapott a polgármesteri hivataltól, mire a képviselő ezt válaszolta: "nem kaptam választ". Kérdésünkre, hogy számára nem furcsa-e, hogy Debrecenben a polgármesteri hivatal még egy fideszes önkormányzati képviselőnek sem válaszol harminc napon belül, Jenei Imre azt mondta: "nem".

Ezután megkérdeztük a városházát, hogy miért nem válaszoltak a képviselő napirend utáni kérdésére, mire Fauszt Zoltán aljegyző közölte: a tájékoztatás Jenei Imre számára egy héten belül megszületett. Hozzátette: a válasz az volt, hogy a Bedbeach nevű zenés-táncos rendezvényre szeptember 30-ig terjedő időszakra pénteken és szombaton a szakhatóságok – ÁNTSZ, rendőrség, katasztrófavédelem – hozzájárulása alapján adtak engedélyt. Ha a szakhatóságok mindent rendben találnak, akkor a hivatalnak nincs indoka a működtetésre vonatkozó kérelmet elutasítani. Mint az aljegyző elmondta, ebben az esetben az üzemeltető a debreceni A-DEAL Kft., de azt, hogy ki a kérelmező tulajdonosa, a városházának nem kell vizsgálnia sem ebben, sem más esetben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.