A CBA beperli a DK-t

A CBA személyhez fűződő jogok megsértése, valamint nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt jogi lépéseket kezdeményez a Demokratikus Koalícióval (DK) és Varju Lászlóval szemben, a pártigazgató békásmegyeri sajtótájékoztatóján a céget ért alaptalan vádak miatt - közölte az áruházlánc.

A DK szerdán a Békementen való részvételre buzdító levél kapcsán az áruházlánc egyik óbudai üzlete előtt tartott sajtótájékoztatót. Varju László akkor azt mondta, hogy a párt tiltakozik a CBA-nál zajló "munkahelyi terror" ellen. A pártigazgató szerint egy jobboldali kötődésű cégvezetés támogathatja a kormányt, de ezt nem tehetik úgy, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozókat "lényegében kötelezik" a tüntetésen való részvételre.

A Népszava korábban arról számolt be, hogy a CBA belső információs körlevelében megjelent a társaság két résztulajdonosának, Baldauf Lászlónak és Lázár Vilmosnak az a magánjellegű felhívása, amelyben az október 23-ai Békementre hívták a dolgozókat.

A CBA korábban erre úgy reagált, hogy a két tulajdonosuk egy magánlevelet írt, amiben semmiféle kötelező érvényű utasítást nem fogalmaztak meg és a rendezvényről távolmaradókat sem érte semmilyen retorzió.

A CBA csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében "érthetetlennek" és "mélységesen elítélendőnek" nevezte a párt tiltakozó akcióját.

Hozzátették: a DK nem kalkulált azzal a felelősségével, hogy ártó szándékú "szervezkedésével" az áruházláncnál dolgozó - politikai szimpátia tekintetében is sokszínű - 35 ezer munkavállaló megélhetését is veszélyezteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.