Nincs fontosabb: végvári háborúba kezdett a Fidesz és az MSZP

Egyre több jelentkező akad a "Leghősiesebb Város" címre. Eredetileg fideszes honatyák Szigetvárt jelölték az újonnan létrehozandó titulusra, válaszul a szocialisták Egernek is hasonló címet adnának. Presztízsharc politikai köntösben.

A "Leghősiesebb Város" címet adományozná Szigetvárnak három fideszes képviselő - adta hírül a heol.hu. Bánki Erik, Lezsák Sándor és Pichler Imre pénteken benyújtott parlamenti indítványa rögzíti: az Országgyűlés fejet hajt Szigetvár lakóinak és védőinek az 1566-os támadás idején a város és hazánk hősies védelmében tanúsított bátor és önfeláldozó magatartása előtt, ezért Szigetvár védőinek tántoríthatatlan bátorságát örök emlékezetül törvénybe iktatja. Minderre tekintettel az Országgyűlés Szigetvár városnak a "Leghősiesebb Város" ("Civitas Invicta") címet adományozza - tartalmazza a kormánypárti képviselők javaslata.

A hírportál beszámolója szerint hétfőn a szocialisták is javaslatot tettek: ők Egernek (is) adományoznák a címet. Az ellenzéki politikusok indítványa szerint a parlament fejet hajt Eger lakóinak és védőinek az 1552-es támadás idején a város és hazánk hősies védelmében tanúsított bátor és önfeláldozó magatartása előtt, és Eger városnak a "Civitas Invicta" címet adományozza.

Sós Tamás és Kolber István javaslata indoklásában jelzi, egyetért a fideszes képviselők javaslatával, hogy Szigetvár a leghősiesebb város címet megkapja, de javasolják, hogy az egykori "egri erősséget" megvédők emlékére ugyanilyen címet adományozzon az Országgyűlés. A többi parlamenti párt egyelőre még nem terjesztett elő hasonló tartalmú javaslatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.