A volt alpolgármester szerint valamit belekevertek az italába

Nem zárom ki, hogy le akartak itatni, vagy belekevertek valamit az italba - nyilatkozta a megyei lapnak Kiss Zsigmond volt fideszes püspökladányi alpolgármester, aki merev részegre itta magát a kakasfőző fesztiválon. A Fidesz megvált tőle, Kiss pedig feljelentést tett az őt megbuktató videó miatt.

Fokozza a fokozhatatlant Kiss Zsigmond püspökladányi fideszes önkormányzati képviselő, a Hajdú-Bihar megyei kisváros volt alpolgármestere, aki a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában megjelent nyilatkozata szerint arra a következtetésre jutott, hogy "nem zárom ki, hogy le akartak itatni, vagy belekevertek valamit az italba".

Mint arról a Népszabadság elsőként beszámolt: a héten azért mondott le alpolgármesteri tisztségéről Kiss Zsigmond, mert egy,  a világhálóra kikerült videofelvétel tanúsága szerint a helyi kakasfőző fesztiválon olyan merev részegre itta magát, hogy alig tudott megállni a lábán. Annak érdekében, hogy talpon tudjon maradni, az egyik sátor rúdjába kapaszkodott, de olyan erősen, hogy a járókelők attól tartottak, hogy fölborítja a ponyvát.

Cikkünk megjelenése után Dombi Imréné polgármester, a Fidesz helyi elnöke az MTI-nek azt mondta: a lemondás Kiss Zsigmond képviselői helyét nem érinti, de Kiss az őszi önkormányzati választáson nem indul a Fidesz színeiben egyéni jelöltként, ezt a döntését a párt helyi szervezete elfogadta. Megjegyezte azt is: fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

Lemondásáról a közleményében Kiss még azt írta: "emberek vagyunk, hibázunk, s úgy gondolom, hogy hibáinkat csak akkor tudjuk erkölcsileg a legkisebb veszteséggel magunk mögött hagyni, ha azt beismerjük". De úgy tűnik, az elmúlt napokban a volt alpolgármester a saját felelősségén túl más tényezőkre is gyanakodni kezdett, a megyei lapnak ugyanis elmondta, hogy a kakasfesztiválon több sátornál pálinkával kínálták, nagyon meleg volt azon a napon, s talán le akarták itatni, vagy belekevertek valamit az italába.

Gyanús neki az is, hogy az elhíresült részeg mutatványt bemutató felvétel eltűnt a YouTube-ról, ugyanakkor feljelentést tett miatta a személyiségi jogaira hivatkozva. Kiss a lapnak azt mondta, hogy indul a helyhatósági válaszáson, de független jelöltként.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.