A vizsgákig rendben mehet az oktatás a Testnevelési Egyetemen

Az őszi szemeszter végéig rendeződni látszanak a múlt héten súlyos veszteséget szenvedett Testnevelési Egyetem legalapvetőbb oktatási problémái – tájékoztatta a Népszabadságot Mocsai Lajos, az intézmény rektora.

A Testnevelési Egyetem vezetősége megtartotta második maratoni ülését, melyen az oktatási intézmények, sportlétesítmények és a kerületi polgármesterek felajánlásait számba véve összeállították a szemeszter oktatási rendjét. Mocsai Lajos rektor lapunknak elmondta, hogy a vizsgákig 99 százalékban megoldódni látszanak a problémák. A tanrendről a hallgatókat csütörtökön értesítik írásban. Egyedül az időjárás jelent most problémát, a szabadtéri foglalkozások szünetelnek.

Ami a múlt hét csütörtökön leégett Alkotás utcai sportcsarnok és az aula romjait illeti, az egyetemnek most a bontás körülményeiről kell egyeztetnie a szakhatóságokkal és az életveszélyessé vált falcsonk őrzését, védését kell megoldania. Ezek költségét a TE igyekszik saját kasszából fedezni, a költségvetési előirányzatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Felsőoktatásért Felelős Államtitkársággal közösen akkor tudják összeállítani, ha a munkálatokat megtervezték. Az oktatási tárca korábban már ígéretet tett arra, hogy segít mindenben, amit a TE nem tud kigazdálkodni. Hogy ennek az esélyét csökkentsék, az Emmin keresztül hétfőn nyílt egy célelszámolási adományszámla is. Mocsai Lajos azt nem tudta megmondani, hogy mekkora összeg gyűlt eddig össze, de saját tapasztalata szerint rengetegen megmozdultak az ügy érdekében. Az intézmény az év hátralevő részében jótékonysági bálokat is szervez, a számlaszámot karácsonyig biztosan nyitva hagyják.

A tűz okát feltáró vizsgálat jelenlegi szakaszáról szűkszavúan nyilatkozva azt mondta: „A tűzoltók egyértelmű véleménye az volt, hogy az idegenkezűség lehetősége nem merülhet fel, a teljes kizárás most van folyamatban. A hétvégén a biztosítótársaság és a tűzoltóság is vizsgálódott tovább. Mi rendelkezésre bocsátottuk azokat a videofelvételeket, melyeken a kialakuló folyamatok világosan nyomon követhetőek.”

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Népszabadsággal kedden azt közölte, a vizsgálat lefolytatására a hatóságnak 40 nap áll rendelkezésére, addig a jogszabályok értelmében résztájékoztatást sem tudnak adni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.