A vereség után szakad a Fidesz Szegeden?

Csak öt képviselő alakított frakciócsoportot a tönkrevert szegedi Fideszből, holott kilencen jutottak be a képviselő-testületbe. Többen a helyi Fidesz-szervezet szakadásáról beszélnek.

Péntek délután a szegedi közgyűlésbe bekerült kilenc Fidesz-képviselő közül öten alakítottak frakciócsoportot – írja a a Fideszhez közel álló Szeged Ma hírportál. Bródi János, Kothencz János, Mihályffy Béla, Kosik Dénes és Nógrádi Tibor alakította meg a csoportot, amelynek vezetőt és vezetőhelyettest is választottak. A névsorból látszik, hogy azok a képviselők vannak benne, akik a Botka László ellenében súlyos vereséget szenvedett polgármesterjelölt Kothencz Jánoshoz állnak közel.

A Délmagyar információi szerint a választási vereség óta nagy harc dúl a helyi Fideszben. A Kothenczhez hű politikusok arra kértek néhányat a kompenzációs listán bejutottak közül, hogy lépjenek vissza az ő csoportjukhoz tartozó helyi politikusok javára. A szegedi Fidesz-szervezet korábban meghatározó személyiségeiről, Póda Jenőről, Farkas Lászlóról, Hüvös Lászlóról és Haág Zalánról van szó, akik azonban a hírek szerint nem kívánnak visszalépni.

Az október 12-i helyhatósági választáson a szocialista Botka László 58,22 százalékot, a Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott, nagyon drága kampányt folytató Kothencz János 36,88 százalékot kapott. Az MSZP-Együtt-DK képviselőjelöltjei 17-et megnyertek a 20 egyéni körzet közül. Három fideszes jelölt tudott győzni egyéni választókerületben, hatan a kompenzációs listáról kerültek be.

Mint arról beszámoltunk, Kothencz János a helyi Fidesz-szervezet akarata ellenére lett a párt polgármesterjelöltje, aki részben átírta a választáson induló politikusok listáját is. Ugyanakkor Kothencz hozta az egyéni választókerületét, egy mindig is MSZP-snek számító lakótelepi körzetet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.