A trafikkirály kiszállt a Magyar Időkből

Liszkay Gábor visszavásárolta Sánta Jánostól, a Continental Zrt. tulajdonosától a Magyar Idők Kiadó Zrt. 49 százalékát, így Liszkay ismét teljes jogú tulajdonosa lett a vállaltan kormánypárti napilapnak.
A Fidesz dohányipari jogszabályainak legnagyobb haszonélvezője, a trafikpályázat legnagyobb nyertese, Sánta közvetlenül a Magyar Idők tavaly őszi megalapítása után szállt be a cégbe.

A korábban a Figyelőnek nyilatkozó Sánta János szerint azért fizetett 70 millió forintot a kiadócég 49 százalékáért, mivel Orbán Viktor arra kérte a jobboldali érzelmű üzletembereket, hogy segítsék az új kormánysajtó kiépülését. A tulajdonrész eladásáról szóló közlemény a Magyar Időkben jelent meg, a közlés szerint a két tulajdonos most úgy ítélte meg, hogy „a tavaly nyáron megfogalmazott célok teljesültek, Sánta pedig a jövőben más közéleti- és média szerepvállalásban kíván részt venni". Erről részleteket nem közöltek.

A Magyar Idők szerint Sántának köszönhetően „egy nagyon nehéz időszakon jutottak túl." Ez a cégbírósági adatokból kitűnik: 2015-ben a kormánylapot kiadó cég 872 milliós árbevétel mellett 343 millió forint veszteséget termelt. „Minden le van írva a közleményben!" – ezzel hárította el a tranzakció részleteit és jövőbeli terveit firtató kérdéseinket Sánta János.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.