A titkosszolgálat nem védte a kormány plakátjait

Nem kért, és nem is kapott segítséget a rendőrség a Belügyminisztérium által felügyelt titkosszolgálatoktól, és saját maga sem alkalmazott titkosszolgálati eszközöket a kormány bevándorlóellenes plakátjainak védelmében. Nem volt, és ma sincs birtokában lista ezen plakátok elhelyezéséről. Ugyanakkor – mint bármilyen más bűncselekmény vagy szabálysértés esetén – a plakátszaggatásokra és átfestésekre is reagálnia kell a testületnek, ha ilyen szabálysértést vagy bűncselekményt észlel, illetve ha bejelentést kapnak.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tegnapi nyílt ülésén ezekkel a szavakkal utasította vissza a rendőrséget másfél hete ért vádakat, miszerint titkos megfigyeléssel őrzik a kormány plakátjait. Június 6-án valaki megrongált két plakátot a Dagály közelében. Később több politikai szereplő is a plakátok megrongálására szólított fel nyilatkozataiban. Ezt követően rendelt el Budapest főkapitánya visszatérő ellenőrzést a következő támadás legvalószínűbb helyszínein, amelyeket a 444.hu vonatkozó cikke alapján választottak ki. A rendőrök ugyan leplezték rendőri mivoltukat az akció során, de a helyszínre rendőrségi gépkocsival érkeztek.

Papp Károly közölte, adataik szerint országosan eddig 85 konzultációs plakátot rongáltak meg. A rendőrség 85 eljárást indított, 34-et bűncselekmény, 25-öt szabálysértés gyanújával.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.