galéria megtekintése

„A Telekom nem elég szexista Magyarországnak”

13 komment

NOL

Liberálfasiszták, diktatúra, megtorlás, megbélyegzés - bővelkedik az erős szavakban az év legszürreálisabb botránya: a Kövér-Ákos duó által kirobbantott genderháború.

"Megbüntethet-e egy nagy nemzetközi cég egy magyar embert azért, mert más a véleménye? A válasz erre: nem! Azzal köthet szerződést, akivel akar, de azt a magyar jog szabályozza, hogy hogyan és mikor mondhatja fel. Egy cégnek akkor is tiszteletben kell tartania a véleménynyilvánítás szabadságát, ha nagy, gazdag és német. Nem élhet vissza a hatalmával, és tiszteletben kell tartania a magyar alkotmányt. A magyar kormány ezután is meg fogja védeni a jobb- és baloldali emberek véleménynyilvánítási szabadságát" Orbán Viktor miniszterelnök)

Következmény nélkül

A német nyelvű sajtó is felfigyelt arra a „szankcióra”, amellyel a magyar kormány bünteti az Ákos szponzori szerződését felbontó Magyar Telekomot. „A Telekom nem elég szexista Magyarországnak” – hangzott el az n-tv hírtelevízión.

A Focus Online „gaz macsódumának” nevezi az énekes nőkről megfogalmazott véleményét.

A Deutsche Welle (DW) megjegyzi: nemcsak Ákos, hanem a Fidesz-politikusok is tesznek a nőkkel szemben ellenséges kijelentéseket, s ezeknek nincs következményük – kivéve a közösségi médiában megnyilvánuló tiltakozásokat. A DW hozzáteszi: a magyar Országgyűlésben a képviselők kevesebb mint tíz százaléka nő (az EU-átlag 23 százalék), az Orbán-kormányban nincs egyetlen női miniszter sem.

„Ákos a véleménynyilvánítás szabadságával élt, a véleményét mondta el a nő–férfi viszonyról. A kormány számára ez elvi kérdés.” (Kovács Zoltán kormányszóvivő)

 

„Ákost azért támadják a liberális megmondó guruk, mert keresztény.”

(Rétvári Bence KDNP-s képviselő az ATV-nek). 

„Majd a nők eldöntik, hogy mit akarnak. Ahány ház, annyi szokás, és ebbe nem érdemes beleszólni". (Orbán Viktor Brüsszelben)

„Ilyen lépést egyetlen multi sem engedhet meg magának egy médiahisztéria miatt". (Rogán Antal a Mokkában)

„Vajon ha a kormánynak nem tetszene a Telekom véleménye, akkor azonnal felmondhatná a velük kötött szerződéseket?" (Lázár János a szerdai - a szerződésbontást elrendelő! - kormányülés után)

„Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik.” (Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Népszabadságnak)

„Undorító, amit Kovács Ákossal művelnek. Meghazudtolják, lejáratják, megbélyegzik. Régi módszer ez azokkal szemben, akik nem azt mondják, amit a liberálfasiszták hallani akarnak." (Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója)

„Bár egyáltalán nem értünk vele egyet, Kovács Ákosnak joga van úgy gondolkodni a világról, ahogyan akar. A Magyar Telekomnak pedig joga van eldönteni, hogy a saját pénzéből kit támogat és kit nem. A kormánynak azonban mindehhez semmi köze." (Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke)

"A kormánynak nem az a dolga, hogy számára kedves művészek vélt vagy valós sérelmeit megtorolja, az ő vitáikban lépjen fel igazságosztóként". (Gál József, az LMP szóvivője).
 
„A Telekom Kovács Ákossal kapcsolatos döntése két magánszereplő, egy magánszemély és egy magánvállalat vitája. A magyar kormány ebbe a vitába avatkozott be: nyíltan megfenyegette, majd bünteti a társaságot, közhatalmát törvényellenes módon magánvitában használva". (Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője)

„Orbán Viktor új szintre léptette a személyre szabott kormányzást Magyarországon. Világos, hogy ma Magyarországon a fideszes slepp bármilyen kínos helyzetben számíthat a kormány még kínosabb támogatására”. (Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője).

„Megdöbbentőnek hogy a kabinetnek a kormányüléseken nincs jobb dolga, mint gazdasági háborút indítani egy miniszterelnöki kedvenctől indokoltan megvont magáncéges szponzoráció miatt”. (Párbeszéd Magyarországért)

„Így jár mindenki, aki nem teszi magáévá a Fidesz képmutató értékrendjét, aki más véleményen van, mint ők, aki más európai értékeket vall” (Magyar Liberális Párt).

„Beleálltak egy óvodás vitába és atomot dobálnak a Telekomra”. (Török Gábor politikai elemző)

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítsanak, és hogy fenntartsák a vállalaton belül a nemi egyenjogúságot". (Magyar Telekom)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.