A telefonodon is figyelheted a korrupciót

Korrupciófigyelő alkalmazást készített a K-Monitor; az ingyenes, egyelőre tesztverzióban létező megoldás a két legelterjedtebb okostelefon-platformon már működik. Hogy mit lopnak el éppen abban a pillanatban, arról még nem tájékoztat a szoftver, viszont látványos kapcsolatot teremt helyek, személyek és múltbeli korrupciós cselekmények között.
A letölthető alkalmazás segítségével a felhasználók térképen kereshetnek rá az utóbbi évek legfontosabb, konkrét helyszínekhez és objektumokhoz (épülethez, utcához, hivatalhoz) köthető korrupciós ügyeire, vitatott közpénz-költéseire és uniós finanszírozású beruházásaira. Az interaktív térképen elhelyezett ügyeket a fejlesztők összekötötték a hozzájuk kapcsolódó hírekkel, személyekkel és intézményekkel is.

Saját profil létrehozásával lehetővé válik az egyes személyek, települések, intézmények vagy ügyek követése is, így a júzer mindig naprakész maradhat az őt érdeklődő korrupciós tematikákban. A K-Monitor hangsúlyozza, hogy az alkalmazás pusztán leíró jellegű: az a tény, hogy egyes cégek, intézmények vagy konkrét személyek szerepelnek korrupciófigyelő program adatbázisában, nem jelenti a korrupció bizonyítottságát - csak és kizárólag annyit, hogy a nevük közpénzekkel foglalkozó, vagy közpénzekkel való visszaélés gyanúját felvető cikkben jelent meg.

Az alkalmazás mától elérhető változata az első éles teszt verzió, így a használat során előfordulhatnak olyan hibák vagy apróbb kellemetlenségek, amelyek a fejlesztés során elkerülték a figyelmünket – figyelmeztet a K-Monitor. A szervezet várja a felhasználói véleményeket, észrevételeket, hogy azok alapján tovább tökéletesíthesse a programot.

Ha a felhasználók úgy érzik, hogy az adatbázisból fontos történet hiányzik, az alkalmazáson keresztül lehetőségük van cikkeket küldeni a tartalomszerkesztőknek, hogy a lehető legteljesebb ügytérképet hozhassák létre.

A programot az Apple és az Android alkalmazásboltjából lehet letölteni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.