Orbántól várnak segítséget a taxisok

Vannak problémák, amelyek megoldása az állam feladata, az Uber ebbe a körbe tartozik. Egy levélben arra kértük a miniszterelnököt, hogy jelöljön ki egy olyan szervezetet, amely ezt a folyamatot végig tudja vinni – jelentette ki Peredi Péter, Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (Fuvosz) főtitkára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és fuvarszervező érdekvédelmi szervezetek közös sajtótájékoztatóján.

Megálljt kell parancsolni annak a tevékenységnek, hogy valaki illegális tevékenységgel szerez versenyelőnyt – jelentette ki Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke. Az Uber ugyanis a fekete zónából ezt teszi. Éppen ezért nem is megfelelő felállás a taxi és az Uber összehasonlítása, mert az egyik egy teljesen illegális tevékenység.

Dudás Zoltán, a BKIK közlekedési osztályának elnöke és Peredi Péter egyaránt kifejtette: az utcán lévő kollégák céljaival egyetértenek, ám a módszereik nem azonosak. – Mi tárgyalások mentén, egyeztetések révén kívánjuk a helyzetet rendezni – jelentette ki Dudás Zoltán

Arra felvetésre, hogy a mi lesz akkor, ha nem elégednek meg az utcán demonstráló taxisok a kamarai által elérendő eredményekkel, arra Dudás Zoltán annyit jegyzett meg: erre nem tudunk válaszolni. Ezt attól kellene megkérdezni, akik kivitték őket az utcára, ha ezt megtette azt is el kell érnie, hogy vissza is hívja őket onnan.

– Azt reméljük, hogy napokon belül választ kapunk a miniszterelnöktől kéréseinkre, ám arra is fel vagyunk készülve, hogy bíróságon szerezzünk érvényt állításainknak – jegyezte meg Metál Zoltán. Hozzátette, azért nagyon furcsa felállás lenne az, hogy egy létező rendelet betartatására perek útján kellene törekedni Magyarországon.

Az Ubert egyébként feljelentették, és azt az 1200 sofőrt is, aki csatlakozott hozzájuk. Ehhez csatolták a NAV és NGM ellenőrzések eredményeit, azt hogy ezeknek a személyeknek nincs adószáma, s ezzel költségvetési csalást követnek el. E miatt a főügyész azonnali intézkedését kérték az ügyben.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.