A sertések is jobban teljesítenek

Sertésteljesítmény-vizsgáló állomást avattak ma Herceghalmon. A rendezvényen számos protokollszemély megjelent. Szerkesztőségünkben az az egyöntetű vélemény alakult ki, hogy az Orbán-kormány avatásban kezd felülmúlhatatlan lenni.

Kicsit elszámítottuk magunkat, a reggeli órákban esküdni mertünk volna, hogy a Seuso-kincsek visszaszerzésnek álcázott tartós bérlete és a sok-sok boldogságjavító csatornaberuházás után ezt a hetet csirkekeltetők avatásával kezdi az Orbán-kabinet.

A ravasz Fidesz-kormány azonban keresztülhúzta a számításainkat, belecsapott a lecsóba, egy sertésteljesítmény-vizsgáló állomás felavatásával jelezték, hogy rendbe tették a magyar sertéságazatot (is). Hogy az új állomás nevét nem tudták helyesírási hiba nélkül kiírni, abba most ne akadjunk bele (Sertés teljesítményvizsgáló állomás, ezt írták az építmény táblájára).

Fazekas Sándor miniszter bejelentette, hogy kutatási háttér nélkül elképzelhetetlen a magyar sertéságazat versenyképessége. Az MTI arról tudósított, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint ezt hangsúlyozta Fazekas a herceghalmi objektum hétfői átadásán.

Vidám malacok, most már ők is jobban teljesítenek - Reviczky Zsolt / Népszabadság

A miniszter kiemelte: "A létesítmény a magyar sertésstratégia megvalósítását szolgáló legfontosabb intézmények egyike." Efelől nem lehet kétségünk. Az pedig, hogy "a kormány segítségével a vidékfejlesztési tárca költségvetéséből létrehozott tudományosan akkreditált laboratórium" nem felelne meg a XXI. század követelményeinek, a legrosszabb álmainkban sem fordult meg a fejünkben.

A VM (és nem az MTI) szerint Fazekas Sándor azt is hangsúlyozta: 2010-ben minden mezőgazdasági ágazat romokban hevert. (A minden feltehetőleg az állattenyésztést és a növénytermesztést jelenti - A Szerk.) A VM azt is közzétette, hogy – idézzük – "a kormány rendbe tette az agráriumot. A sertéságazatban volt a legnehezebb dolguk, mert a baloldali kormányok idején kiürültek az állattartó telepek, megszűntek a vágóhidak" – fogalmaztak a közleményben. Ilyen szép választási közleményt minisztérium eddig még soha nem küldött az MTI-nek.

Átadják az állomást - Kovács Attila / MTI

 

A miniszter arra is emlékeztetett (az MTI-nek küldött közleményben), hogy "a jelenlegi kormány 1,6 milliárd forintot biztosított a sertésstratégiára, kizárólag nemzeti forrásból. Az elmúlt években stabilizálódott a sertéslétszám, s megnőtt a minőségi prémium élelmiszerek iránti kereslet is – írták a közleményben nem sokkal azután, hogy országgyűlési képviselő-jelöltek, polgármesterek és polgári körös elnökök társaságában át nem vágták a nemzetiszín szalagot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.