A „repülő” buszos

A bíróság visszaállította a pécsi Tüke Zrt.-től elbocsátott szakszervezeti vezető, Hofekker Ferenc munkaviszonyát. Hofekkert tavaly küldték el a cégtől, a tömegközlekedésért felelős önkormányzati vállalat vezetői ugyanis úgy vélték: az érdekképviseletet vezető férfi magatartása kárt okoz a Tüke Zrt.-nek.

 Hofekker pert indított munkaviszonya helyreállításért. A Pécsi Munkaügyi Bíróság pénteki elsőfokú ítélete ezt megtette, miután megalapozatlannak látta a felmondás indokát. A bíróság kötelezte a Tükét, hogy fizesse ki a jogtalanul elbocsátott alkalmazott elmaradt bérét, mintegy kétmillió forintot. Amúgy Hofekker két évvel korábban is repült a cégtől.

Erre azért került sor, mert egyik nap Pécs közlekedése ellehetetlenült, mivel a Tüke másfél száz buszának csaknem fele garázsban maradt. Mégpedig azért, mert a sofőrök a szakszervezet bátorítására az elöregedett buszpark minden olyan járművét szervizbe küldték, ami nem teljesítette a műszaki előírásokat. Hofekker akkor is pert indított munkaviszonyáért, s a cég – felmérve esélyeit – a tárgyalás előtt visszavette a férfit

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.