A PM tovább harcol a Baumag-károsultakért

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) kérdésére az Orbán-kormány a világossá tette: a 12 ezer Baumag-károsult a jövőben nem számíthat semmilyen állami segítségre. Az ellenzéki párt újra benyújtja a károsultak megsegítésére tett javaslatát. 

- A Quaestor-botrányhoz hasonló Baumag-ügyben 12 ezer ember szeretné viszontlátni a 17 éve eltűnt, összesen kb. 20 milliárd forintnyi pénzét - olvasható Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a PM társelnöke közleményében. 

Mint írja, a botrány az első Orbán-kormány alatt érte el csúcsát, de végül a felelősségre vonás és az eltűnt pénz felkutatása is elmaradt. Az akkor ombudsmani pozíciót betöltő Lenkovics Barnabás már 2004-ben jelezte: a pénzügyi felügyelet hanyagsága okozta az intézet bedőlését. Ezt állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla is 2012-ben a Baumag-perben hozott ítéletében. 

A PM-nek az üggyel kapcsolatos kérdésére  eddig példátlan módon nem a szakminiszter Varga Mihály, hanem a Rogán-féle propaganda minisztérium államtitkára Tuzson Bence válaszolt, minősíthetetlen stílusban. Szabó Tímea emlékeztet rá: Tuzson Bence államtitkár a válaszában összesen egy szaftos nyolcévezéssel bírt felelni, majd számon kérte, hogy a PM miért nem támogatta a kormány Quaestor kártalanítási törvényét, amit az Alkotmánybíróság is elkaszált pontosan azért, mert más károsultakat kizártak a kártalanításból.

A PM felszólítja a kormányt, hogy azonnal járjon el a Baumag-károsultak ügyében, Rogán Antal propaganda-minisztérium pedig, hogy tegye a fiókba a lejárt szavatosságú paneljeit. A PM kedden újra benyújtja a Baumag-károsultak megsegítésére tett javaslatát. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.