galéria megtekintése

A pápa nem ért egyet Ákossal

42 komment

Ny.M.

Ha nem hangzott volna el a "genderháborúban" az a kijelentés, hogy Ákost keresztény vallása miatt támadják, akkor most nem idéznénk fel Ferenc pápa üzenetét a hímsovinisztákhoz. De sajnos elhangzott.

Bővelkedik az abszurd fordulatokban a Kövér László múlt vasárnapi hímsoviniszta kirohanásával kezdetét vett genderháború.

Ha nem lett volna elég botrányos a fideszes parlamenti elnök kongresszusi beszéde („lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk"), akkor jött dalcsináló Ákos úr, és sikeresen alulmúlta Kövért (közölve, hogy a nők dolga a szülés, nem pedig az, hogy annyit keressenek, mint a férfiak). Erre aztán jött a Telekom-ügy, amiből egy bohózatba illő pitiáner bosszúhadjárat kerekedett. A kormány ugyanis szerdán felbontotta az év végén amúgy is lejáró mobil-előfizetői szerződéseit a Telekommal, elfogadhatatlannak mondva, hogy a Telekom csak úgy szerződést bontott Ákossal. 

Na ezt a helyzetet próbálta most kimagyarázni Rétvári Bence kereszténydemokrata politikus, az Emmi államtitkára. Nem volt könnyű dolga, belátjuk, ezért aztán nem csodáljuk, hogy beletört a bicskája.

 

Rétvári az ATV-ben egy rendkívül kínos, ám annál szórakoztatóbb interjú keretében értekezett arról, hogy Ákost valójában azért támadják a "tudjukkik" (aki nem tudná: a "liberális megmondó guruk"),

mert keresztény.

Arra az adekvát felvetésre, hogy mégis melyik keresztény értékrenddel kapcsolható össze a nők hátrányos megkülönböztetése, arra Rétvári már csak hebegett-habogott (de még ha csak hebegett volna: egyebek mellett a kormány munkahelyvédelmi akciótervét jelölte meg forrás gyanánt!).

Kis hamis

"Ákostól független kormányzati lépés" a Telekom-szerződés felbontása. (Rétvári Bence az ATV-nek)

"Ákos szponzorációs szerződésének a felmondására adott kormányzati válasz" a szerződésbontás. (Kovács Zoltán kormányszóvivő a Népszabadságnak)

Ha már az Ákos-ügy vallásháborúvá eszkalálódott, akkor nem árt felidézni, mit is gondol a katolikus egyházfő a nők diszkriminációjáról. Úgyhogy ezt a számot küldjük Ákosnak, Bencének, Lászlónak és mindenkinek, aki szereti!

Ferenc pápa az április 29-i audienciáján állt ki a nők jogai mellett
Ferenc pápa az április 29-i audienciáján állt ki a nők jogai mellett
Max Rossi / Reuters

Ferenc pápa idén áprilisban a Vatikánban, a Szent Péter téren tartott szokásos audienciáján a következőket mondta:

- hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos családi értékek felbomlásáért,

- a nők és férfiak fizetése közötti különbségeket mielőbb meg kell szüntetni,

- a nemek közti radikális egyenlőségnek keresztény gyökerei vannak.

„Mégis miért általánosan elfogadott, hogy a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál? Nem! Ugyanazok a jogaik! Az egyenlőtlenség szimplán botrány!"

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.