galéria megtekintése

A nosztalgiára épít Andy Vajna új rádiója

2 komment


M. László Ferenc

Napokon belül elindulhat a TV2 tulajdonosának, a filmügyi kormánybiztos Andrew. G. Vajnának a rádiója. Egy médiahatósági közleményből kiderül: Vajna még indulás előtt nevet változtatott, és adója felvette a korábban hálózatban működő, az ország felét lefedő Rádió1 nevét.

Még indulás előtt nevet változtatott Andrew G. Vajna rádiója. Korábban azt tervezték, hogy a főleg fiataloknak szóló adó djFM néven fut majd, de a médiahatóság csütörtöki közleményéből kiderül, hogy Vajna cégének, a Radio Plus Kft.-nek engedélyezték a névváltoztatást. Ezek szerint a djFM csak „munkacím” volt, ugyanis az adó Rádió1 néven indul a napokban a Budapesten fogható 96,4 megahertzen.

Andy Vajna
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Ezen a néven korábban már működött egy rádió, pontosabban helyi adók álltak össze ilyen néven hálózatba. De az elmúlt években a Rádió1 budapesti és vidéki frekvenciaengedélyeinek zöme lejárt, a helyi működtetők pedig nagyrészt eredménytelenül pályáztak, a tulajdonosok pedig több esetben eladták a cégeiket, a hálózat a médiahatóság döntései nyomán szétesett.

 

Információink szerint nemcsak a nevet kívánja felhasználni Vajna, hanem munkatársakat is a Rádió1-től igazol. A Radio Plus Kft. vezetője, Bakai Mátyás korábban, még a Roxyban együtt dolgozott a csapattal, akik később a Rádió1-et Budapesten a 15–39-es korosztályban piacvezetővé tették a fővárosi adó 2011-es megszűnéséig. Úgy tudjuk, ennek a stábnak több tagja feltűnt Andy Vajna újonnan induló rádiója környékén, azaz a tulajdonos innen igazolhatja a rádiós szakembereket. Kerestük a Radio Plus Kft-t., de nem kívántak nyilatkozni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.