A népszavazás napján a Szent István-bazilikában misét mondanak a menekültekért

Tenni kíván az aljas és felháborító gyűlöletkampány ellen, ezért vasárnap a menekültekért mondat misét a Bazilikában egy asszony. Azt kéri, mindenki gondolja végig, a referendumon hová teszi az ikszet.

A menekültekért mondat misét egy névtelenséget kérő olvasónk a Szent István-bazilikában vasárnap. Kér mindenkit, ha teheti, vegyen részt a délelőtt fél kilenckor kezdődő diákmisén, és utána gondolja végig, hová teszi az ikszet a referendumon.

Fotó: Bócsi Krisztián / Népszabadság/archív

„Úgy éreztem, valamit tennem kell az aljas és felháborító gyűlöletkampány ellen" – fogalmazott a magát hithű és vallását gyakorló katolikusnak tartó hölgy, és ezért némi készpénzt is hajlandó volt áldozni.

Az asszony másokat is arra szólít fel, hogy ha már mást nem tehetnek, „gyakorolják az irgalmasságnak ezen cselekedetét". Ugyanakkor kéri, keresztényként adják tovább másoknak is ezt az érzést.

Az asszony vasárnap dolgozik, ezért ő maga nem tud elmenni a szertartásra.

Magyarországon egyébként elfogadott gyakorlatnak számít a miseadomány, amelyet a Magyar Katolikus Lexikon így határoz meg: „A szentmisét bemutató papnak a misén kívül adott, rendszerint pénzbeli adomány, amely elfogadóját arra kötelezi, hogy a misét egy bizonyos szándékra ajánlja fel.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.