A nagy Együtt-Együtt együttműködés

A parlamenti választáson már elsütötték azt a poént, hogy boldog-boldogtalant "Együtt" nevű szervezet jelöltjeként indítottak, nehogy a választó megkülönböztethesse őket. Ezért megnéztük, most vasárnap hogyan muzsikáltak és mennyire zavarhatták össze a szavazókat az azonos nevű jelölőszervezetek.

Az idei önkormányzati választásokon kereken tíz olyan szervezet indult, amely nevében szerepel az "együtt" szó. Van ugyebár a Bajnai-féle Együtt - A korszakváltók Pártja, amely összesen 640 ezer szavazatot kapott (közös jelölteket is számítva), és ezzel 268 mandátumot szerzett. Szerencséjükre nem nagyon kellett konkurenciától tartaniuk, mivel elég kevés jelöltjük volt, a többi "együttes" pedig egy-egy településen indult. Ettől még bekavarhattak volna a névrokonok.

Az Együtt a Holnapunkért Egyesület Piliscsabán szerzett négy mandátumot, de aligha keverhették össze őket a választók Bajnaiékkal, ugyanis a Fidesszel közösen indultak (így 4 mandátumot meg is szereztek). Az Együtt Egymásért Újfehértón Egyesület 6 mandátumot kapott, de itt Bajnaiék nem állítottak saját jelöltet, ahogy az Együtt Hatvanért Egyesület és az Együtt Kiskunmajsáért Egyesület vizeit sem zavarták. Siófokon pedig csak MSZP-DK jelölt volt, így az Együtt Siófokért Egyesület mandátumát nem fenyegették Bajnaiék.

Az Együtt Erzsébetvárosért Egyesület viszont abban a megtiszteltetésben részesült, hogy tagja lehetett a DK, az MSZP, az Együtt, a PM és a Füge alkotta szövetségnek, így a szavazólapon egy sorban kétszer szerepelt az Együtt. Ugyanez történt Zalaegerszegen, ahol az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, az Együtt és a DK állított közös jelöltet.

Soroksáron viszont két Együtt nevű formáció indult: Farkasfalvi József az Együtt jelöltjeként 175 szavazatot kapott, Székely Sándor (Együtt-PM) pedig 158-at. Az MSZP és a DK is külön indult, 201, illetve 163 szavazatot kaptak a  polgármester-jelöltjeik. Nem mintha ez bárkit érdekelt volna, Geiger Ferenc akkora fölénnyel nyert, hogy a baloldali pártoknak csak morzsákat hagyott (pár százalékot kaptak a jelöltjeik).

Érdekes még az Együtt Maklárért Egyesület, de nem a neve miatt: velük szemben egyik párt sem állított jelöltet, így Makláron a komplett képviselőtestületet és a polgármestert is ők adják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.