A MÚOSZ elítélte a menekülteket megrugdosó operatőr tettét

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) mélyen elítéli a magát nemzeti televízióként meghatározó N1 csatorna Röszkénél menekülteket megrúgó, gáncsoló munkatársának tettét.

A verbális és fizikai erőszak távol áll nem csak az etikus újságírás, de az emberiesség normáitól is. Az eldurvult magyar nyilvánosságban is példátlan esetről a magyar sajtó hamar beszámolt és a riporternőt ezt követően szinte azonnal elbocsátották. A magyarországi történet főszereplőjének akciója szakmailag nem mérlegelhető - fogalmazott ma kiadott közleményében a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Közölték: fontosnak tarják, hogy a menekültek sorsát feldolgozó cikkek, műsorok, fotók és videók kapcsán az ominózus tettet szintén elítélő Európai Újságíró Szövetség (EFJ) minap kiadott közleményéhez csatlakozva felhívják a figyelmet az alapos, árnyalt és humánus beszédmód jelentőségére. A diszkrimináció veszélyét a média felerősítheti, ezért mindent meg kell tenni a faji, nemi, szexuális orientáció-, nyelvi, vallási, politikai alapú, valamint a nemzeti vagy társadalmi hovatartozás miatti megkülönböztetést erősítő megfogalmazások elkerüléséért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.