A mentőszolgálat háborog, mi tizenegy napja várjuk a válaszát

A Népszabadság mai cikke („Ötnapos csecsemő sokkolta az egész magyar egészségügyet”) által gonosz, lelketlen embereknek beállított mentők a valóságban nem csak szabályosan, hanem gondosan is jártak el - állítja az Országos Mentőszolgálat a pénteki közleményében.

A mentőszolgálat szerint az anyát mentették, aki súlyos állapotban volt, gyermekeiről nem tudott volna gondoskodni, ezért a kicsik számára is felügyeletet, ellátást kellett biztosítani. A Családok Átmeneti Otthonának (amelynek feladata is a krízishelyzetben levő kisgyermekek átmeneti ellátása) gondozónője a mentőápolónak (aki maga is szülő és szívén viselte a gyerekek sorsát) azt mondta, hogy vállalják a kicsik ellátását (a csecsemő tápszeres táplálását is) az anya visszatértéig, így a kismamával és a gondozónővel egyetértésben történt a mama kórházba szállítása. A mentők távozása után a Családok Átmeneti Otthona megváltoztatta álláspontját, betelefonáltak a mentőközpontba, hogy mégsem vállalják a kicsiket.

Ekkor kezdődött a mentésirányító szervező munkája, amelynek eredményeképpen a kicsiket máshol helyezték el. A mentők - a közlemény szerint - szabályosan és felelősen jártak el, mint ahogy a mentésirányító is, akinek a jogszabályok szerint nem feladata krízishelyzetben levő gyermekek gondozásának megszervezése, mégis szívén viselte az ügyet és megoldást talált. Ez a Népszabadság újságírójának sokadik, a mentőket lejáratni próbáló kísérlete, a szükséges jogi lépéseket megtesszük - áll az OMSZ közleményében.

Lapunk álláspontja: Az Országos Mentőszolgálat folytatja azt a gyakorlatot, hogy a munkáját érintő közérdekű cikkeink anyaggyűjtése során nem reagál az általunk feltett kérdésekre. A cikkek megjelenése után viszont méltatlankodó közleményt tesz közzé, s olyan állításokat fogalmaz meg, amelyeket így utólag nem szembesíthetünk a cikkeinkben közölt tényekkel, illetve információforrásainkkal. Így történt ez jelen esetben is. Lapunk 11 nappal ezelőtt tett fel kérdéseket a mentőszolgálatnak az üggyel kapcsolatban. Azóta sem kaptunk választ.

A mentőszolgálat a közleményében azt írja, hogy a történetünkben szereplő otthon gondozója az anyával egyetértésben vállalta a gyerek ellátását. Ezzel szemben az általunk megkérdezett három érintett személy is azt állítja, ez nem igaz. Ezt valószínűsíti az is, hogy a mentőszolgálatnak több mint egy hónapja küldött panaszlevelükre azóta sem kaptak olyan választ, ami állításaikat tagadná. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.