A Matolcsy fiú luxusloftja után jöhet egy várbeli luxusapartman

Nagyjából az MNB-s alapítványok, a jegybankelnök családja és az unokatestvér ingatlanberuházásai tartják el azt az építési céget, amely Matolcsy György fiának épít nyaralót Balatonfüreden, és méregdrága átalakítást végzett a River Loft Ház egyik 210 négyzetméteres lakásában, ahova Matolcsy Ádám egy éve beköltözött.

A Szemerey Tamáshoz kötődő Raw Development Kft. honlapja aranybánya, ha a Matolcsy-Szemerey érdekkör építkezéseiről tájékozódunk.

A cég a referenciamunkái között mutatta be a budai Várban található Ybl–Hatvany-villa, új nevén a Villa Budapest építkezését. Az egyik MNB-alapítvány, a PADA szinte rögtön a megalapítása után szerződtette a Raw Developmentet a többmilliárdos projekt menedzselésére. A Pallas Athéné-presztízsberuházás fel is került a kivitelezőcég honalapjára, ahol jó darabig a River Loft-beli átépítés dokumentációja szolgált nyitóképeként. A fotósorozatot a napokban tüntették el, amikor a Népszabadság érdeklődött, tényleg Matolcsy György kisebbik fia számára készült-e a luxuskategóriás lakás. Szintén a Raw Development alakította át a Szemerey Tamás tulajdonában álló Növekedési Hitel Bank gellérthegyi székházának belsőtereit, ezek a képek még most is fent vannak a rawdevelopment-hu-n.

A 444.hu szerint a referencialistáról legalább nyolc beruházás hozható összefüggésbe az MNB-s, matolcsys és szemereys vonallal.

Ezek közül az egyik legérdekesebb az "Ostrom utca – Ingatlanfejlesztés, apartman hotel és lakás" című projekt. A telek formájából ítélve a tervezett fejlesztés nem lehet máshol, mint a budai Várban, a Bécsi kapu, a Szabó Ilonka utca, a Hunfalvy utca és a Linzi lépcső közé ékelt telken. Ez a műemléki és régészeti védettségű telek közvetlenül az Európa liget mellett van, és meglehetősen leharcolt állapotban töltötte az utóbbi évtizedeket – írja a 444.hu. A látványtervek szerint a telekre két nagyobb épületet terveznek.

A várbeli építkezésnél a kivitelező mellett a beruházó is Szemerey Tamáshoz kötődik. A telek tulajdonosa 2001 óta a Qut Ingatlanforgalmazó Kft. A céget Szemerey bankja finanszírozza, fél éve 469 millió forint hitelt kapott a Növekedési Hitel Banktól, központja pedig más Szemerey- cégekkel közös címen működik.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.