A magyar kormányon röhögnek a német gyerekek

A német köztévé gyermekhíradója, A logo! ismét hazánkkal foglalkozott: a gyerekeknek animációs kisfilm segítségével mutatták be, hogy a magyar kormány csak a jó híreket szereti, ezért a médiában csak ezekről olvasni.

Szerda este az internetadóval is foglalkozott a német közszolgálati tévé logo! című gyermekhíradója, ami már többször adott hírt magyarországi történtekről - írja a hvg.hu.

A beszámoló szerint a kormány internetadó bevezetésére készül, ami ellen tízezrek tüntettek Magyarországon. A demonstrációról amúgy számos vágóképet is mutattak, látszik például azt is, ahogy a résztvevők tiltakozásuk jeléül magasba emelik a telefonjukat.

A gyerekeknek ezután animáció segítségével mutatták be, hogy a kormányzat „csak a jó híreket” szeretné közvetíteni az újságokban, a tévében és a rádióban, az újságírók így nem írhatják le azt, amit szeretnének. Éppen ezért is fontos, hogy az emberek az internetről tudjanak tájékozódni. A kormány viszont most az internet felett is ellenőrzést akar gyakorolni az adóval.

A riport végén az is elhangzott, hogy amennyiben elfogadják az új adót, Magyarország lesz az első európai ország, ahol internetadót vetettek ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.