A Ligetvédőkre is ráküldték a rejtélyes akciókopaszokat

Kezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületének bontása - közölte a Városliget Zrt. hétfőn az MTI-vel. Arról a cég és a távirati iroda sem tett említést, hogy az éj leple alatt kopaszokat uszítottak a Ligetvédőkre.

Az MTI-ben megmagyarázhatatlan módon hajnali fél háromkor megjelent tájékoztatás szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik, tekintettel arra, hogy a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes. Arról egy szót sem ejtettek, hogy a múzeumnál addigra már ostromállapot alakult ki.

Mint a 444.hu helyszíni tudósításában beszámolt: nem sokkal a magyar-belga meccs után rejtélyes, semmiféle cégjelzést vagy azonosítót nem viselő kopaszok csoportja jelent meg a múzeumnál, hogy körbekordonozza azt. Tehát az MTI hírében eleve valótlanul szerepelt, hogy az elkerítés majd csak később fog megtörténni, valószínűleg kész helyzetet akartak teremteni addigra, mire a "közvélemény" felébred.

A kopaszok összeszólalkozásba kerültek a területet napok óta őrző Ligetvédőkkel, akik azért demonstrálnak (jogszerűen, bejelentetten), mert továbbra sincs hiteles adat arról, milyen mértékű lesz a beépítés, és mekkora területet tarolnak le az építkezéshez szükséges gépek, járművek számára. A kopaszok az újságíróknak nem voltak hajlandók nyilatkozni, de az időközben kihívott rendőröknek sem tudták semmilyen papírral igazolni, hogy tényleg a Városliget Zrt. megbízásából tevékenykednek, mint azt állítják.

A területen egyelőre patthelyzet van, a  rendőrök azt mondták, az éjjel nincs lehetőségük ellenőrizni, hogy egy polgári jogi vitában kinek lehet igaza.

A Ligetvédők fotóit itt nézhetik meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.