„Úgy bántak velem, mint egy gyilkossal” – bilincsben vitték el a plakátrongálót

A békéscsabai J. István szombat éjjel festette le a kormány egyik idegenellenes óriásplakátját. Vasárnap hajnalban a rendőrök az ágyból rángatták ki.

Nem értem, miért bántak velem úgy, mint egy gyilkossal – mondta a beol.hu-nak a békéscsabai J. István azután, hogy a rendőrök plakátrongálás gyanúja miatt a lakásába mentek érte, és bilincsben állították elő a városi rendőrkapitányságra. J. István szombat éjjel fújta le festékkel a a kormány egyik idegenellenes óriásplakátját a békéscsabai Bánát utcában. Hajnalban, amikor a rendőrök megérkeztek, J. Istvánt az ágyból parancsolták ki. A férfi elmondása szerint nem hagyták, hogy felöltözzön, „feltörölték vele a padlót”, majd bilincsbe verve az utcán várakoztatták fél órán át úgy, hogy még csak vizelni sem engedték el.

Forrás: beol.hu

A békéscsabai rendőr-főkapitányság közlése szerint J. István az intézkedés során ellenszegült, agresszívvé vált, felszólításra sem volt hajlandó felöltözni, szitkozódni kezdett, és a karját a rendőrökre emelte, ezért kellett bilincsben elvinni.

A férfinak az egyik bordája és az egyik térde sérült meg. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A plakátrongálásról a portálnak azt mondta, a szöveg – Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját – szúrta a szemét, ezért biciklivel ment a Bánát utcába, ahol egy teleszkópra szerelt partvissal lefestette a feliratot. a Magyarország szóhoz nem nyúlt, mert tiszteli és szereti a hazáját – magyarázta. Azt, hogy rongált, a vallomásában elismerte.

A rendőri intézkedés miatt az Ébredj, Viharsarok! nevű Facebook-csoport kedd este flashmobot tartott a békéscsabai rendőr-főkapitányság épülete előtt. A megmozdulás néhány percig tartott. Mintegy tucatnyi aktivista vett részt rajta, néhányan az Együtt jelvényeivel érkeztek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.