A köztévés hírhamisító az hírhamisító - mondta ki a bíróság

Pert nyert az Index a közmédia hírterületéért felelős Papp Dániel ellen.
A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította Papp Dánielnek, a közmédia korábbi riporterének Index elleni keresetét - számolt be a hírportál. Az alternatív valóságábrázolásaival ismertté vált Papp azon rágott be, hogy az Index hírhamisítónak titulálta őt az MTVA-n belüli főszerkesztői kinevezése kapcsán.

Papp a köztudatba Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő budapesti sajtótájékoztatójáról készített tudósításával robbant be. A közmédia riportere olyan beszámolót adott le a Híradónak, amelyben az látható: az Orbán-kormánnyal szemben a legfinomabb megfogalmazás szerint is kérlelhetetlenül kritikus francia politikus a Papp által feltett kérdés nyomán sietve elhagyja a sajtótájékoztató helyszínét. A kérdés egyébként Cohn-Bendit pedofilként való beállítására irányult.

Ezt követően az Index megszerezte a helyszínen készített, vágatlan videofelvételt. És mi derült ki? Az, hogy az EP-képviselő válaszolt a bizarr kérdésre, sőt, további fél órát maradt még a sajtó képviselőivel, és akkor is csak azért indult el, hogy elérje repülőgépét.

Papp ügyvédje a tárgyaláson megprópálkozott annak az érvrendszernek alkalmazásával, hogy semmilyen vizsgálat nem állapított meg hamisítást, és hogy az azóta a teljes hírterület vezetésére kinevezett főszerkesztő nevéhez nem fűződik semmilyen kétes ügy. Balszerencséjére ezen a ponton a bíróság megtekintette a híradóban bemutatott anyagot és a vágatlan verziót is, ezt követően lesöpörte Papp keresetét az asztalról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.