A Közlekedési Múzeum élére kerül Vitézy Dávid

Mostantól Vitézy Dávid a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója. Koncepciót kell kidolgoznia az intézmény hosszú távú működtetésére, továbbá feladata a múzeum átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.

Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg január 16-tól a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere – közölte a tárca kulturális államtitkársága szombaton.

A közlemény szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma októberben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjának betöltésére pályázatot írt ki, de az eredménytelenül zárult, ezért a miniszter az új pályázat kiírásáig megbízott vezető kinevezéséről döntött. A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá dolga az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.

Az államtitkárság azt írta, hogy a Városliget átfogó rekonstrukcióját célzó Liget Projekt részeként a több mint százéves közlekedési múzeum nem csupán eredeti pompáját nyeri vissza, hanem 21. századi tudásközponttá válik.

Vitézy Dávid közgazdász, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítója és vezetője, 2010-2014 között a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója volt, 2015 februárjától pedig a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztos.

Tarlós István főpolgármester még 2014 decemberében azt nyilatkozta, hogy Vitézy Dáviddal „majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt", s a leváltása „nagyon széleskörű döntés volt".

Vitézy akkor a menesztését azzal magyarázta, hogy újat akartak és ez rengeteg érdeket sértett. Ezt követően nyerte el a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztosi címet. Tarlós azonban nem felejtett, és még idén januárban is – a NOL hírét cáfolva – azt mondta, kizárt, hogy ő Vitézy Dáviddal egyeztessen Budapest közlekedéséről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.