A Kossuth nem lesz hírrádió

A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió - ezt közölte lapunk kérdésére a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megbízásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, miután a valasz.hu pénteken azt írta: március 15-étől drasztikus átalakítás lesz a közmédiában, s „tiszta” hírrádióvá alakítják a Kossuth Rádiót.
A portál szerint a változás hasonló lesz az M1 hírtévévé alakításához, amely éppen egy évvel korábban, 2015. március 15-én történt meg: a Kossuthról a tervek szerint kiszervezik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor, az országosan mintegy másfél millió ember által hallgatott adóról a 200 ezer ember által követett Bartók Rádióra visznek.

Az MTVA lapunknak küldött válaszlevelében azonban az áll: "A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió. A Kossuth Rádió teljesíti közszolgálati küldetését - a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről - klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, amely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el. Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a drasztikus átalakítás".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.