Belföld: A Kossuth nem lesz hírrádió - NOL.hu
 

A Kossuth nem lesz hírrádió

A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió - ezt közölte lapunk kérdésére a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megbízásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, miután a valasz.hu pénteken azt írta: március 15-étől drasztikus átalakítás lesz a közmédiában, s „tiszta” hírrádióvá alakítják a Kossuth Rádiót.
A portál szerint a változás hasonló lesz az M1 hírtévévé alakításához, amely éppen egy évvel korábban, 2015. március 15-én történt meg: a Kossuthról a tervek szerint kiszervezik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor, az országosan mintegy másfél millió ember által hallgatott adóról a 200 ezer ember által követett Bartók Rádióra visznek.

Az MTVA lapunknak küldött válaszlevelében azonban az áll: "A Kossuth Rádió nem lesz hírrádió. A Kossuth Rádió teljesíti közszolgálati küldetését - a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről - klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, amely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el. Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a drasztikus átalakítás".

Top cikkek
Magyarország

Néhány kilométerre vannak a magyar határtól a Belgrádból menetelő menekültek

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy a menetben mintegy 130-an vannak, hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól.
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér