A kormányt nem is érdekelte, mit gondolnak Sormáson és Martonfán

A gyors cselekvés volt az oka, hogy a két település önkormányzatával nem egyeztettek a menekülttábor létesítéséről szóló határozat előtt – derül ki egy Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett dokumentumból.

Helyszínenként 1,8-1,9 milliárd forintba fog kerülni az a két menekülttábor, amelyet a vonatkozó kormányhatározat alapján Sormáson, illetve Martonfán hoznak létre a magyarországi menekültválság kezelésére – derül ki abból a válaszból, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter adott Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselőnek.

A dokumentum szerint a két menekülttáborban 1000-1000 embert helyeznek majd el ideiglenesen, és a gyors cselekvés szüksége volt az oka, hogy a szóba jöhető mintegy húsz állami ingatlan esetében nem egyeztettek az önkormányzatokkal, hanem kijelölték a két helyszínt.

„Az érintett önkormányzatokkal történő egyeztetés jelentős mértékben lassította volna az ország érdekében álló szükséges azonnali és gyors cselekvést” – ismerte be Pintér a sormási és a martonfai önkormányzat vádját, miszerint a kormány ahhoz sem vette a fáradságot, hogy megkeresse a két település vezetését az ügyben.

A két menekülttábort várhatóan az őszi hónapokban nyitják meg – zárja válaszát a belügyminiszter.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.