A kormányt nem érdekli a másfél milliárdos tartozás, dobnának még néhány százmilliót az ORÖ-be

Több mint másfél milliárd forintos tartozása ellenére tovább finanszírozná a kormány a Országos Roma Önkormányzatot, sőt további százmilliókra – a romnet.hu portál szerint legalább félmilliárd forintra – számíthat a szervezet.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője május elején jelentette be, megállapodtak a roma önkormányzattal, amelytől a Farkas Flórián elnöksége alatt indult Híd a munka világába program szabálytalan költései miatt 1,6 milliárd forintot követelnek vissza. Az egyezség értelmében az ORÖ 12 havi részletfizetésre kapott lehetőséget, de úgy, hogy az első 11 hónapban csak havi ötmillió forintot kell törlesztenie, majd a futamidő végén egy összegben másfél milliárdot.

Tényi István, a notórius feljelentő a sajtóban megjelent információk alapján azt feltételezi, hogy az ORÖ nem akarja visszafizetni a tartozását, mivel a költségvetésében e célra egy fillért sem állított be. Az ügyészségen tett bejelentésében azt a kérdést is felteszi, miért finanszírozza tovább a kormány a szervezetet, miután kiderült, hogy az említett program keretében semmilyen munkát nem végeztek. Szerinte az ORÖ további finanszírozása felveti a hivatali visszaélés bűntett, sőt a költségvetési csalás gyanúját is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.