A kormány tovább feketíti a bevándorlószörnyet

Egyre agresszívabbak, egyre követelőzőbbek a mind nagyobb számban Magyarországra érkező illegális migránsok - mondta az MTI-nek szerdán Kovács Zoltán kormányszóvivő pár órával azután, hogy Röszkén könnygáz bevetésével fékezték meg a regisztrációra várók között kitört dulakodást.
A kormányszóvivő hozzátette, mivel az illegális bevándorlók nem engedelmeskednek a szabályoknak, egyre nehezebb feladat a hatóságok számára az európai rendelkezések által megkövetelt intézkedések - köztük az ujjlenyomat-vétel - végrehajtása, ezzel egyre inkább ellehetetlenítik azt, hogy regisztrálva, kontrollált módon lépjék át a határt.

Nincs semmilyen ok, ami szükségessé tenné, hogy 141 ezer ember érkezzen illegálisan Magyarországra a zöldhatáron keresztül - jegyezte meg Kovács Zoltán.

Hozzátette: hetek óta jelzik, hogy a tapasztalatok szerint az illegális migránsok számának növekedésével párhuzamosan azok magatartásában is alapvető változás következett be.

A kormányszóvivő közölte: a magyar rendőrség rendkívül nehéz körülmények között, a lehető legemberségesebben tesz meg mindent, hogy el tudja látni a határ védelmét, illetve megtegye az átlépők esetében a szükséges lépéseket.

Tudjuk, hogy a rendőrség képes ezt elvégezni - fogalmazott, jelezve, hogy a határvadász egységek fel lesznek készítve az ilyen jellegű események kezelésére is, a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen pedig jogszabályi védelmet is kap a magyar határ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.