A kormány szándékosan provokál

Több mint háromszázezren már vissza is küldték válaszaikat a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultáció során, miközben a polgárok egyharmada még meg sem kapta a kérdőívet - mondta szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kovács Zoltán kormányszóvivő, jelezve, a visszaküldési határidő lejárta után kezdik meg a kiértékelést.
Mint mondta, az utóbbi napokban "kisebb hullámveréseket" kiváltó tájékoztató kampány célja, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultációban, annak plakátja pedig állásfoglalás a magyar közvélemény, valamint üzenet az országba illegálisan belépni kívánók számára arról, hogyan vélekedik a kormány ezekről a kérdésekről.

Ez az állásfoglalás és üzenet úgy fogalmazódott meg, hogy mindenki számára egyértelmű és közérthető legyen, egészen biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok érteni fogják, és egészen biztosak vagyunk, hogy az üzenet eljut a sokszor embercsempészek vagy szervezett formában Magyarországra érkező illegális migránsokhoz is, illetve azokhoz az embercsempészekhez, akik az útjaikat szervezik" - jelentette ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő jelezte: "a sajtó egy részében éppen a kampánnyal kapcsolatban megjelent gyűlöletkeltésről" nem kíván nyilatkozni, "a sokat kritizáló" ellenzéki pártok figyelmét arra hívta fel, "talán érdemes lenne saját magukban rendet tenni azt illetően, hogy a három felvetés, illetve állásfoglalás kapcsán melyikkel nem értenek egyet".

Elmondta azt is: a június végéig tartó, nyomtatott és elektronikus médiumokban is megjelenő kampány összköltsége nettó 300 millió forint.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.