galéria megtekintése

„A kormány még mindig nem lett jó fej” – négy óra alatt négymilliót gyűjtöttek a kétfarkúak

11 komment


Lencsés Károly

„Újra gyűjtünk ellenkampányra, mert a Kormány még mindig nem lett jó fej, és továbbra is arra költi a pénzünket, hogy megmondja nekünk, mitől féljünk és mit utáljunk” – tudatja honlapján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Ez akár érdekes is lehetne – vélik –, ám amiatt ezt az egész szörnyűnek tartják, mert „sikerült milliókból kihozni a gonoszt az elmúlt évben". Még sose volt tele ennyi gyűlölettel ez az ország – fogalmaz ezúttal igen komolyan a párt –, „mi pedig szeretnénk tenni valamit azért, hogy ne legyen ilyen borzasztó hangulat az országban".

Forrás: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Ezúttal nem akartak a népszavazási kampányba beszállni, és ezen pörögni, mert csak a fontosabb és értelmesebb ügyektől vonják el a figyelmet – mondta kérdésünkre Kovács Gergely pártelnök. Csakhogy az élet közbeszólt: szimpatizánsok vetették fel, hogy nem kellene szó nélkül hagyni ezt a dolgot. „Viszket a pénztárcám" – írta valaki, jelezve, hogy kész anyagi segítséget is nyújtani. Az első négy órában – miként a tavalyi hasonló akció során is – mindjárt összejött vagy négymillió forint – tudatta az elnök. A múlt évben egyébként a gyűjtés 33 milliót hozott.

 

Most nagyratörőbb elképzeléseket dédelgetnek magukban – fogalmazott Kovács –, mert ezermilliárdból rendeznek saját olimpiát, és akkor a közvetítés szüneteiben sugározhatják a saját közérdekű hirdetéseiket. De ha ez esetleg nem menne, rendelnek annyi óriásplakátot, amennyire csak futja. És mindjárt tájékoztatják is a polgárokat: „Tudta? Évenként 1400 milliárd jön Brüsszeltől, de ez nem abból van!".

Forrás: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Emellett igyekeznek majd kihasználni azt a lehetőséget is, hogy a népszavazási kampány idején a közterületekre számos településen kihelyeznek farosttáblákat, amelyekre bárki felragaszthatja a saját plakátját. Ehhez számos „passzivistájuk" segítségére számíthatnak. Ha pedig a büdzsé megengedi, gondolkodnak sajtóhirdetéseken is.

Kovács Gergő
Kovács Gergő
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Kovács nem vitatja, hogy a lakosság álláspontja bevándorlásügyben meglehetősen egyértelmű, és az idegenellenességet nem tudják leküzdeni. Mindazonáltal bizonyos benne: sokan vannak, akiknek elege van a gyűlöletkeltésből. Őket nem hagyhatják magukra, ezért az elnök szerint mindenképpen érdemes megmutatni, hogy még nem romlott el az egész ország. Hasonlóképpen fontosnak tartja, hogy a külföld számára szintén megüzenjék ugyanezt. Emlékeztetett rá, hogy tavaly is meglehetősen nagy volt a sajtóvisszhangja az akciójuknak.

Forrás: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Korábban – a Vastagbőrrel közösen – a kormány bevándorlásellenes gyűlöletkampányát figurázták ki, s az összegyűlt 33 millióból 950 óriásplakáton igyekeztek hülyét csinálni a hatalomból. „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket!" – üzentek a kormányfőnek egy Felcsútra kihelyezett plakáton. Nem messze pedig azt adták a helyiek tudtára, hogy „Itt hamarosan űrállomás épül!". Az összehasonlítás kedvért: akkor a kormányzati propagandagépezet ezer plakáthelyen nyomatta a „Ha Magyarországra jössz" – kezdetű propagandaszöveget, a párt tehát a hirdetési piacnak e szegmensében kevés híján lenyomta a hatalmat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.