A kormány elhallgatott egy százmilliós bukást a brókerbotrányban

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) újabb kft.-jéről derült ki, hogy bukott a tavalyi brókerbotrányon – írja az Index. Nem hullottak fejek az ügy miatt.
Nemcsak a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft., ismertebb nevén TIG bukott be 410 millió forintot a Hungária Értékpapír Zrt. bukásával hanem a Földművelési Minisztérium egy másik cége, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. (MTKI) is, amely az Index információi szerint 113 milliót vesztett a cég diszkontkincstárjegyein.

A kormány tudott a cég elszállt 113 milliójáról, erről azonban soha nem beszélt a kormányzati kommunikáció. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár szerint a cég korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozott, pénzét pedig a 2013-ban becsődölt Soltvadkert és Vidéke takarékszövetkezet kezelte. Ezután került a Földművelési Minisztériumhoz, pénzeszközeit pedig igyekezett diverzifikálni.

A vizsgálatok azt mutatták, mondta az Indexnek Feldman, hogy az intézetnél nem sértették meg a gazdálkodási fegyelmet, sőt büntető feljelentést is tettek sikkasztás gyanúja miatt, amikor észlelték, hogy a Hungáriánál lévő kimutatások mást mutattak, mint amit ők megkaptak. Ezért az MTKI elszállt 113 milliója miatt nem hullottak fejek, mint a TIG 410 milliós vesztesége miatt, amikor leváltották az FM közigazgatási államtitkárát, Simon Attilát.

A 444.hu ugyanakkor a Fidelitas egykori bulijairól közöl felvételeket, amelyeken többek közt mint fidelitasos feszít Szijjártó Péter, Habony Árpád, Csepreghy Nándor, valamint Orbán Viktor testőreként a napjainkban TEK-vezér Hajdu János és is. Érdekesség, hogy a Fidelitas focicsapata a fotókon a másik bedőlt brókercég, a Quaestor nevét viseli nagy betűkkel a mezén.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.