galéria megtekintése

A kopaszbalhé nem volt elég, a botrány után sem adja a posztját a polgármester

10 komment


Rab László

Nem mondott le a herceghalmi polgármester azután sem, hogy erre a helybéli lakosok nyílt levélben, a képviselőtestület jobboldali tagjai pedig szóban és írásban felszólították.

A polgármester, akinek felesége zajos körülmények között, kopaszok támogatásával nyújtott be népszavazási kezdeményezést, azt sem tartotta fontosnak, hogy a csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülésen indokolja felesége lépésének a falut hátrányosan érintő következményeit, és határozott nemmel felelt minden hozzá intézett kérdésre. A testület végül 4 a 3 ellenében úgy döntött, hogy nem oszlatja fel önmagát.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Erdősi, aki bekiabálások közepette eléggé destruktív módon szétbeszélte az ülést, változatlanul úgy gondolja, hogy felesége tettének nem következménye az, hogy távozzon, erre őt csak a bíróság kényszerítheti. Amikor azt vágták a fejéhez, hogy az elmúlt másfél éves munkálkodásának is eredménye az, hogy lemondásra szólítják fel, azt felelte, hogy ez más napirend kérdése.

 

- Egy olyan embert tartunk meg a falu élén - mondta a szavazás előtt Szendrei Bence fideszes képviselő -, aki a kedves feleségének köszönhetően vállalhatatlan helyzetbe hozta a falut - majd odafordult Erdősihez: - Ha van önben tisztesség, lemond. Itt most nem a médiával áll szemben, hanem a lakossággal.

A polgármester úgy felelt, miért lenne az probléma, hogy egy országos jelentőségű ügyről a lakosság mit gondol helyben. És leszögezte: nem kötelessége a felesége lépéseiről senkit sem tájékoztatni. A lemondatásos napirendet benyújtó Hunya Krisztina képviselő úgy fogalmazott, a polgármester felesége ugyanolyan közéleti személyiség, mint a polgármester, tettével lejáratta a falut, nevetséges, hogy erre Erdősinek az a válasza, hogy hallgat.

A polgármester lemondatását szorgalmazó képviselők szerint túl nagy kockázat még 3 és fél évig olyan ember kezében hagyni a falu vezetését, aki elvesztette a bizalmat. Erre Erdősi László azt kérdezte: hova lett hirtelen az a támogatás, amivel a polgármesterségbe juttatták? (Odalett, hangzott a hallgatóság soraiból.)

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Makai István alpolgármester szerint "nem ide tartozik, hogy a polgármester felesége mit tett". A sajtó hisztérikus reagálása szerinte természetes, pár hónap, mondta, és elül a vihar. A bekiabálásokra ez volt a válasza: - Nincs arra szükség, hogy önök tetszést nyilvánítsanak.

A szavazás után a kezdeményezők csalódottak voltak. - Nagyon el vagyok keseredve - mondta lapunknak Hunya Krisztina. - Ha a képviselők többsége nem látja, hogy mi folyik itt, akkor nincs miről beszélni. Most még nem tudom, mit lehet tenni. Előzőleg tájékozódtunk, nem erre számítottunk. Azt gondoltam, hogy meglesz a többség a lemondatáshoz vagy a feloszlatáshoz. Sajnálom, hogy így alakult. Már rég lemondathattuk volna, de ezúttal sem volt rajta fogás.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.