A kisgyerekek közel fele szegénységben él Magyarországon

A szegénység folyamatosan nő, amit a gyerekek különösen megszenvednek - erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő és Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon.
Bangóné Borbély Ildikó az MTA Szociológiai Intézetének csütörtöki konferenciáján elhangzottakra hivatkozott, ahol bemutatták az Eurostat szegénység terjedéséről készített felmérését. A képviselő felhívta a figyelmet: a kimutatás arra is bizonyíték, hogy "korrupt a kormányzat", mert az ország gazdasági fejlettsége nem indokol ilyen mértékű szegénységet, de a kabinet "ellopja és magára illetve haverjaira költi" a befizetett adót.

Külön kiemelte, hogy erőteljesen nő a gyermekszegénység, miközben ezt a folyamatot az EU-n belül mindenütt sikerült megállítani vagy akár megfordítani. Eközben Magyarországon a hét év alatti gyermekek 42,4 százaléka szegény - jelentette be.

A helyzet pedig jövőre tovább fog romlani a jövő évi költségvetés és adótörvények miatt - mondta, hozzátéve, hogy 2015-ben 25 százalékkal csökkennek majd a szociális ellátásokra fordított összegeket.

Gőgös Zoltán a gyermekszegénységről azt mondta, hogy amikor kifogásolják a pénzelvonásokat, akkor a fideszes politikusok azt válaszolják, hogy "több gyerek fog kapni egy almát meg egy pohár tejet". Javasolta minden kormánypárti képviselőnek, hogy "egye meg az almát, utána igya meg rá a tejet, aztán ne egyen ebédet".

Arra is kitért, két éve próbálják jobb belátásra bírni a kormányt, hogy a közmunkát tegyék átjárhatóvá, például az agrárfoglalkoztatás irányába.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.