galéria megtekintése

Téboly, ami történik, az egész községét veszélyezteti az ámokfutó fideszes polgármester

23 komment

K. Zs.

Folytatódik a fideszes teremi polgármester ámokfutása. A településnek nem készült el a zárszámadása, így az államkincstár felfüggeszti a normatív támogatás folyósítását. Ha nem rendezik a problémát, akkor az önkormányzati dolgozók nem kapnak bért, a közmunkások nem kapnak fizetést, a lakosok nem kapnak támogatást. 

– Az államkincstár megvonta tőlünk az állami normatíva folyósítását, mert a helyi képviselő-testület a zárszámadást nem fogadta el. A normatív támogatás megvonásának az lehet a következménye, hogy az önkormányzati intézmények dolgozói nem kapnak fizetést, nem utalják a lakásfenntartási támogatásokat, és a közmunkások bérét sem lehet kifizetni – közölte lapunkkal Margiticsné Kobolák Andrea teremi önkormányzati képviselő.

Fotó: Konyhás István / Népszabadság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község visszás ügyeivel, és „elszabadult hajóágyúként” viselkedő polgármesterével, a fideszes Csák Istvánnal már több alkalommal foglalkoztunk. Megírtuk, hogy a Nyírbátori Járási Ügyészség vádat emelt a Nyírbátori Járásbíróságon hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt Csák István, Terem község polgármestere, Kerekes Imre teremi jegyző, valamint P. Lászlóné, a polgármesteri hivatal egyik dolgozója ellen, akik a vád szerint meghamisítottak egy, a helyi képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyvet.

 

Megírtuk azt is, hogy Csák – mivel a Fidesz 2014-ben kisebbségben maradt a képviselő-testületben – törvénytelen eszközökkel hátráltatja a képviselők munkát. Előfordul, hogy ha kényesebb téma kerül szóba, berekeszti a testületi ülést, nem engedi kérdések feltevését, a képviselők kérése ellenére nem jegyzőkönyvezik a hozzászólásokat, nem adja meg nekik a szót, jogszabályellenes tájékoztatásokat ad, nem hív össze testületi üléseket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, Kozma Péter már több törvényességi felhívást küldött a polgármesternek, de ezeknek nem volt jelentős hatása.

S most itt az újabb botrány: a testület nem fogadta el a falu költségvetésének zárszámadását, így az államkincstár felfüggeszti a normatív támogatás folyósítását.

Erről Margiticsné Kobolák Andrea önkormányzati képviselő azt mondta: a képviselők azért nem fogadták el a zárszámadást, mert szerettek volna betekintést nyerni a zárszámadást megalapozó dokumentumokba, ezt azonban a polgármester nem tette lehetővé. Hozzátette: szerették volna megnézni a beérkezett számlákat, a ki- és befizetési pénztárbizonylatokat, de ezt Csák nem engedélyezte.

Ma kerestük a polgármestert és a jegyzőt, hogy reagáljanak a képviselő megjegyzéseire, de a hivatalban azt mondták, hogy egyikük sincs bent.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.