galéria megtekintése

A kétharmad közszolgálatának nincs köze Sipos Pálhoz

2 komment

NOL

A közszolgálati média megszólalt S. Pál ügyében. Az interneten Sipos Pálként azonosított volt tévés munkavállaló MTV-s aktáiból annyit olvastak ki a Kunigunda utcában, hogy az új rezsimmel nem állt szerződéses viszonyban az érintett, és egykori munkája kapcsán sem maradt nyoma panasznak. Információnk szerint S. Pál azonban pár hete még járt az MTV székházában.

Régi logó, régi bűnök?
Régi logó, régi bűnök?
Szabó Bernadett / Népszabadság/archív

Épp egy héttel az ügy kirobbanása után, szerda reggel fél 9-kor az értintett MTV is megszólalt a 444.hu nagy hullámokat kiváltó cikkével kapcsolatban. A közlemény szó szerint így hangzik:

"Megdöbbenéssel olvastuk a közelmúltban a 444.hu-n megjelent, Utána minden állat szomorú című írást, amely egy korábbi televíziós alkalmazottról szól. A cikkben S. néven említett - és azóta a közösségi média által Sipos Pálként azonosított - személy és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap között soha nem állt fent szerződéses jogviszony. Sipos Pál a közmédia integrációja előtti MTV alkalmazottja volt, munkaviszonya még a jogutódlás előtt megszűnt. A szóban forgó cikk állításairól a korábbi munkáltatónak nem volt tudomása, Sipos Pál ellen panasz vagy bejelentés nem érkezett a tárgyban. Amennyiben az újságcikkek nyomán hivatalos vizsgálat indul az ügyben, természetesen együtt kívánunk működni a hatóságokkal."

 

OLVASÓLISTA

Vélemény
Feszítő érdekek
Vélemény
Jelöltek
Vélemény
Szoci varázsütés
Vélemény
Miért is?

Talán árnyalja a képet, hogy a Népszabadság információi szerint S. Pált hetekkel ezelőtt még látták egykori munkahelyén, a közszolgálati média Kunigunda utcai székházában. Egy diákcsoportot vezetett a közmédia székházában.

Lapunknak S. Pál három volt kollégája nyilatkozott az MTV-nél folytatott közös munkáról. Ketten közülük azt állították, hogy nem tudtak munkatársuk előéletéről, és nem tapasztaltak semmilyen kivetnivalót viselkedésében. Egy MTV-alkalmazott azonban úgy nyilatkozott, hogy ő ismerte S. Pál gimnáziumi múltját, vagyis hogy kiskorúakkal fenntartott szexuális kapcsolatok miatt kellett távoznia a Trefortból.

A Népszabadság tegnap kérdést intézett a közmédia jelenlegi irányítóihoz. Azt szerettük volna megtudni, indít-e belső vizsgálatot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vagy a Magyar Televízió Zrt. (MTV) annak kiderítésére: igazak-e azok a sajtóban megjelent állítások, hogy S. Pál, a  ELTE Trefort Gimnázium és Gyakorlóiskola tanára, későbbi MTV-s televíziós szerkesztő bántalmazta-e szexuálisan az ifjúsági műsorok gyermekszereplőit?

A jelek szerint az MTVA a belső vizsgálatot nem tartja szükségesnek, hiszen a feltételezett abúzusokra és ezekkel összefüggő mulasztásokra az ő szempontukból a történelem előtti időben került sor.

Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársa a Zaklat a múlt a közmédiában címmel a napokban közölt írásában abból indult ki, épp a jelenlegi MTV-s munkatársi gárda érintetlensége miatt van lehetőség egy kíméletlen belső vizsgálatra.

A Trefort Gimnázium is a hallgatást és elzárkózást választotta a 25 évvel ezelőtti botrány alatt, valamint az ügy mostani kirobbanását követően. Ahogy lapunknak Németh Zsolt kriminológus elmondta: a sértettek érdekére hivatkozva a gimnázium kényelmes érvet kapott a történtek feltárásának elmulasztására.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.