A Józsefváros helyett egy orvos segített a bajba jutott családon

Átmenetileg, két hónapra megoldódott a Lendvai család sorsa, amelyet kilakoltattak a nyolcadik kerületi Magdolna utcából. A súlyosan beteg nő pénzt kapott kölcsön a kezelőorvosától, ebből a pénzből most kivettek egy albérletet.
A Város Mindenkié csoport polgári engedetlenségi akciót hirdetett a kilakoltatás idejére, de nem tudták megakadályozni az agytumorban szenvedő Lendvai Andreáék utcára kerülését. A súlyos beteg, negyvenes éveiben járó asszony – akinek 12 éves fiát az elmúlt hetekben műtötték – a Krízis Alapítvány Lőcsei utcai néhány négyzetméteres szállásán húzta meg magát. Huszonegy éves fia, aki a Tescónál dolgozik, egy barátjánál lakhatott, de aztán mennie kellett. A férj, a mutatványos Lendvai Géza a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállóján kötött ki. Lendvai Géza elmondása szerint a szállón többen „beszóltak” neki: „Több millióval tartoztatok? Fizetni kellett volna rendesen!” – idézi fel a szóbeli bántalmazást.
Lendvai Géza és Lendvai Andrea még a kilakoltatás előtt a józsefvárosi lakásukban
Lendvai Géza és Lendvai Andrea még a kilakoltatás előtt a józsefvárosi lakásukban
Földi Imre / Népszabadság

– Puszta ígéret volt a Józsefváros részéről, hogy együtt maradhatunk – jegyezte meg az asszony keserűen­ lapunknak. Az önkormányzat a kilakoltatás után pozitív fordulatról számolt be, amikor arról tájékoztatott: „Kocsis Máté polgármester utasításának megfelelően a Józsefvárosi Családsegítő Központ és az önkormányzat vagyonkezelő cége megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a 12 éve húzódó és végül a múlt héten jogerős bírósági döntés alapján lezajlott végrehajtás után Lendvai Andrea és családja együtt maradhasson. A családsegítő központ az S.O.S. Krízis Alapítvánnyal közösen megoldást talált a család számára, és sikerült megoldani elhelyezésüket.”

Ezt a kemoterápiás csontvelőkezeléseken részt vevő asszony úgy módosította: magának sikerült megoldania az elhelyezésüket. Elmondta, hogy az a főorvos, akihez onkológiai kezelésekre jár, pénzt adott neki kölcsön, amelyet havonta kell törlesztenie. Ebből sikerült albérletet találniuk, amelynek díja jóval több ugyan, mint a krízisszállóban fizetendő havi 30 ezer forint, de dolgozik a Tescónál, ahol bevásárlási asszisztensként az online rendeléseket kezeli.

Lendvai Andrea elmondta, hogy a legutóbbi orvosi vizsgálatok során daganatos áttétet találtak az állkapcsában, amit két fogával együtt el kellett távolítani. Jelenleg várja a szövettani eredményt. Ilyen állapotban nem fogadhatta el a Krízis Otthon ajánlatát, mely közös konyha- és fürdőhasználattal járt. A család most alakítja ki új lakóterét, az albérletben a mostani anyagi helyzetük alapján két hónapig tudnak maradni. Miután a lakás lelakott, a festési munkálatokban segítenek Lendvai Andrea munkatársai a Bécsi úti Tescóból.

A régi Magdolna utcai lakásuk ajtaját két deszkával és egy lakattal zárták le. Lendvaiék dolgai még mindig benn vannak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.