A Jobbik védi az MSZP-t

A Jobbik felszólítja az önkormányzati választáson induló pártokat, hogy ne éljenek a megfélemlítés, a zsarolás eszközével, s ha velük szemben alkalmazzák, álljanak a nyilvánosság elé.
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy füzesabonyi esetet hozott példaként, ahol Sipos Attila jelenlegi alpolgármester, korábbi baloldali jelölt-aspiráns Facebookon közétett írására hivatkozva beszélt zsarolásról. Szavai szerint a településen kiélezett választásra lehetett volna számítani, de a megfélemlített alpolgármester visszalépésével egy szereplő kiesett, a baloldalnak nincs jelöltje.

Mirkóczy szerint nem a baloldalt akarják védeni, de "ez a stílus túlmegy minden határon", s emellett politikai hovatartozástól függetlenül nem lehet elmenni. Az esetet úgy értelmezi, hogy a baloldal "néhány beígért pozícióért (...) cserbenhagyta választóit". A Jobbik szóvivője azt kérte: a Fidesz számoljon le a "maffiaállamokra jellemző stílussal és hatalmi eszközökkel", Füzesabonyban pedig vonja le a személyi konzekvenciákat.

Mirkóczki Ádám pártállástól függetlenül arra kérte az önkormányzati választáson indulókat, hogy "ha áldozat szerepbe kerülnek", álljanak a nyilvánosság elé, mert ha nem teszik, nem lesz vége ennek "a közéleti fertőnek". Megjegyezte azt is, hogy a zsarolás bűncselekménynek számít.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.