galéria megtekintése

A jó életbe’!

12 komment

A szerk.

Hihetünk-e Portik Tamásnak? Eddigi életútja nem ad okot erre. De hihetünk-e Rogán Antalnak? Erre sem volna könnyű rávágni az igent. Hát még úgy, hogy a kabinetminiszter újfent nem érkezett meg az általa indított per tárgyalására. Halaszthatatlan közfeladata volt ugyanis médianapot tartani Németországban. Pedig ha van bármi halaszthatatlan ebben az országban, akkor az Rogán Antal ügyeinek tisztázása.

Nyilván a miniszter akaratától függetlenül, de erre adhat alkalmat az a per, amelyet Juhász Péter ellen kezdeményezett, amiért az Együtt alelnöke bűnözőnek nevezte. Rogán bizonyára nem számított arra, hogy beidéznek egy mégoly szavahihetetlen, gyilkossági ügyben felbujtóként elítélt bűnözőt, aki régi ismerősének, Tóninak nevezi, bizalmasairól, Habonyról és Vajnáról sztorizgat fölöttébb életszagúan, és megerősíti nagyjából mindazt, amit az áron alul piacra dobott belvárosi ingatlanok eladásáról tudni vélünk.

Hogy valóban átadott-e Portik Rogán kezébe tízmillió forintot? Bemondásra ezt nyilvánvalóan nem hihetjük el. Portikot fűtheti a bosszúvágy, amiért ő börtönben, régi ismerősei meg a VIP-páholyban ülnek. De emlékszünk arra is: Rogán hitelt érdemlően sosem számolt el azzal, miből futja Pasa parki lakásra, autókra, drága táskákra, bordeaux-i homárlevesre, úgy általában: a jó életre.

 

Portik erre kínált magyarázatot. Az általa említett összeg, az egyetlen ingatlan átjátszásáért kifizetett tízmillió forint az ő szintjükön aprópénz – de azt is tudjuk, hogy a Rogán-érában ingatlanok százait adták el akciósan.

Ennek pedig mindannyian a tanúi voltunk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.