A II. kerületben is „belvárosi” ügyeket vizsgálna az MSZP

A szocialisták kezdeményezik azon II. kerületi ingatlanvásárlások utólagos kivizsgálását, amelyek körül "a belvárosi ingatlanbotrányban" érintett egyes cégek is „felbukkantak”. A II. kerületi önkormányzat közölte, tevékenységét a jogszabályok betartásával végzi, és áll minden vizsgálat elé.
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke és Őrsi Gergely önkormányzati képviselő, az MSZP II. kerületi elnöke csütörtökön az MTI-vel azt közölte, kezdeményezik, hogy az önkormányzati ingatlanértékesítések során legyen kötelező minden alkalommal legalább két, egymástól független értékbecslő alkalmazása. Javasolják azt is, hogy szűkítse jogszabály az ingatlanok bérlőinek járó kedvezményeket, az kizárólag lakáscélú ingatlanokat lakhatási céllal bérlők számára legyen elérhető.

A II. kerületi önkormányzat közleményben reagált az MSZP-s kommünikére, leszögezve: feladatait – így ingatlangazdálkodással kapcsolatos tevékenységét is – a mindenkori jogszabályi előírások betartásával, kizárólag a kerületben élők érdekében végzi.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a mindennapi pártpolitikai csatározásokba egyes médiumok és politikai erők próbálják a tisztességesen gazdálkodó önkormányzatokat is belekeverni” – írták. A kerületben lévő üzlethelyiségek bérlők számára történő értékesítése kivétel nélkül a polgári törvénykönyv, a lakástörvény és a helyi vagyonrendelet szabályainak és előírásainak betartásával történt és történik – tették hozzá, jelezve: a nem lakás céljára szolgáló ingatlanok értékesítésének módja és jogszabályi keretei 1994 óta lényegében változatlanok.

Tudatták: állnak minden vizsgálat elé és elfogadják a jobbító javaslatokat, azonban kötelességük jó hírnevüket és becsületes munkájukat is megvédeni, ezért minden alaptalan, politikai indíttatású rágalmazóval szemben jogi lépéseket tesznek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.