A Honvédkórházba költözik a Sportkórház

Beköltöztetik a Honvédkórházba a Sportkórházat – tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból.

Az erről szóló kormányzati előterjesztés szerint a riói olimpia után, de még az év vége előtt költözne az egészségügyi intézmény. Erre ötmilliárd forintot különítettek el, ebből az összegből a Honvédkórház mögé húznák fel a Sportkórház új épületét. Ide kerülne az összes sportorvosi szakrendelő, az aktív sportkórházi ellátás és a rehabilitáció is. A Honvéd területére költözne a teljesítmény-élettani központ is.

Régi épület új szerepben: gyógyítás helyett oktatás
Régi épület új szerepben: gyógyítás helyett oktatás
Szabó Miklós / Népszabadság

A költözés előzményei közé sorolható, hogy tavaly október végén kigyulladt a Testnevelési Egyetem (TE) sportcsarnoka. A tűzeset után gyorsult fel ugyanis a TE vezetői által régóta tervezett fejlesztési koncepció megvalósítása. Eszerint az egyetem a sportkórház területe felé terjeszkedne, mert 2017-ben már háromezer diákkal, kutatóval, oktatóval számolnak, így bővítésre van szükségük.

A kormány december elején döntött is a Mocsai Lajos rektor által vezetett Testnevelési Egyetem fejlesztési koncepciójának megvalósításáról. A TE megkapta az Alkotás úti szerkezetkész sportkórházi épületet, amelybe irodák és oktatási előadótermek kaphatnak helyet.

Ezzel talán sikerül végre befejezni a Sportkórház 2002-ben félbehagyott szellemépületét. Korábban, még 2014 nyarán készültek tervek az épület bejezésére, akkor nyolcmilliárdra becsülték a költségeket. Igaz, akkor még úgy tervezték, hogy hosszú távon kórházként működik majd az épület, amelybe a doppinglabort is beköltöztették volna.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.