Lázárék a hétszázmilliós ünnepi jutalomfalatból sem dobnak csak úgy

Húsvéti ajándékkal lepi meg a Miniszterelnökség a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóit – derült ki egy lapunk birtokába került leveléből. Az irat szerint a dolgozók fejenként 25 ezer forint értékű Erzsébet-ajándékutalványt kapnak. Nem jogosultak viszont az utalványra mások mellett a „6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők."
Noha a 25 ezres ajándékról sokan lemaradnak, akad olyan megye, ahol a kihagyottakról sem feledkeztek meg teljesen: ők csokoládényulat kapnak ajándékba. A Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője már a technikai részletekről is tájékoztatta az illetékes kollégákat, amely szerint a csokoládényulak a vagyongazdálkodási osztályon átvehetőek. Igaz, a kollégáknak türelemmel kellett lenniük, mert a felettes kifejezetten kérte, az átvétel a Kormánymegbízott Úr által a szervezeti egység részére megtartott értekezlet után történjen.
Vigaszdíj lett volna a keveseknek
Vigaszdíj lett volna a keveseknek
Szabó Bernadett / Népszabadság

Az ügyben megkerestük a Miniszterelnökséget, ahol megerősítették, valóban lesz ajándékozás: „Húsvét alkalmával a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozói, egyszeri juttatásként 25 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. A juttatás az ügyintézőket és a hivatalok mindennapi működésében, az ügyfelek hatékony és gyors kiszolgálásában segítő munkatársakat, összesen 27 438 főt érint, a hivatalok vezetői és vezető beosztású kormánytisztviselői nem részesülnek juttatásban." Mindez azt jelenti, hogy összesen 685,9 millió forint értékben lepték meg a dolgozókat.

Választ vártunk arra is, hogy miért kapnak – itthon szokatlan módon – húsvéti ajándékot a dolgozók. Azt írták: „A kormányhivatalokban, járási hivatalokban és a kormányablakokban dolgozók az elmúlt években számos átalakítást, fejlesztést vittek sikerre, munkájukkal lehetővé teszik a gyorsabb, hatékonyabb és szolgáltatói szemléletű államigazgatás kialakítását."

A Miniszterelnökség csokoládényulak ügyében nem kívánt állást foglalni. Ennek, úgy tudjuk, az az oka, hogy nem központi utasításra járt a csokoládé. Megkerestük a Békés Megyei Kormányhivatalt, ahol járt az édesség a vezetőknek. Kérdésünkre közölték, saját ötletről van szó, a gesztus a kormányhivatalon belül fogalmazódott meg. A költségeket nem árulták el, de annyit megtudtunk: „A kormányhivatal 1407 munkatársa közül 260 személy, akik nem voltak jogosultak a dolgozóknak juttatott 25 ezer forintos ajándék Erzsébet-utalványra, kaptak egy tábla csokoládét és egy darab csokoládétojást a húsvéti ünnep alkalmából".

Arra nem tértek ki, hogy a hivatalos körlevélben korábban beharangozott csokoládényúl helyett végül miért csokoládétojással kedveskedtek a dolgozóknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.