A Fidesz kiadná Hiszékeny Dezsőt

A Fidesz-frakció támogatni fogja Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a kormánypárti képviselőcsoport pénteken.
Tudatták: a Fidesz-frakció kihelyezett frakcióülésén megtárgyalta Hiszékeny Dezső mentelmi ügyét, és úgy döntött, hogy vesztegetés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt támogatni fogja, hogy az Országgyűlés adja ki Hiszékeny Dezsőt az ügyészségnek.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága kedden határozott arról, hogy Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek. A Ház jövő hétfőn szavaz erről.

Vejkey Imre, a testület KDNP-s elnöke a zárt ülésen született határozatról közölte: öt igennel, egy tartózkodás mellett hoztak döntést. Az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, és ő is mentelmi joga felfüggesztését kérte.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A Legfőbb Ügyészség akkor közölte: a megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy olyan használaton kívüli üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg.

2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján ötmillió forintot kért azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a bérlemény üzleti hasznosítását tervező embernek juttassa. A pénzt a közlemény szerint nem adták át.

A szocialista politikus kedden újságíróknak azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak - értékelte, kijelentve: "az akció célja alig leplezett módon" a közelgő önkormányzati választás eredményének befolyásolása.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.