A Fidesz-KDNP küldene katonákat az Iszlám Állam ellen

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja egyetért azzal, hogy Magyarország katonákat küldjön az iraki Kurdisztán területén található Erbílbe az Iszlám Állam elleni fellépésre alakult nyugati koalíció támogatására - közölte Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Magyarország „nem támadó, hanem védekező funkcióra" küldene katonákat az Iszlám Állam ellen - fogalmazott Rogán Antal, arra kérve az ellenzéket, hogy fontolják meg a magyar katonai részvétel támogatását, amelyhez kétharmados többségre van szükség az Országgyűlésben.

Rogán Antal közlése szerint a parlamenti döntés április közepére várható.

A fideszes frakcióvezető korábbi nyilatkozata szerint kedvező parlamenti döntés esetén májusban indulhat az a száz magyar katona Észak-Irak kurdisztáni régiójába, akik őrzés-védelmi feladatokat látnak el; egy további, ötvenfős egység idehaza készenlétben áll. A honvédség vezetői március második felében utaznak szemlére a magyar katonák lehetséges bevetésének helyszíneire.

Szlovákia nem küld katonákat

Lőszert és és humanitárius segítséget nyújtanak az iszlám terroristák ellen harcoló kurd biztonsági erőknek, katonák küldésével egyelőre nem számolnak. További részleteket itt olvashatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.