„A Fidesz a csaló brókereknek falazó törvényt próbál elfogadtatni”

Az MSZP szerint a kormány a jegybanktörvény módosításával már a fideszes brókerek újabb lopásait igyekszik előkészíteni.
Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese ezt annak kapcsán közölte kedden az MTI-vel, hogy a parlament elhalasztotta a zárószavazását annak a törvényjavaslatnak, amely a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályozást szigorítaná. Az előterjesztés minősített többséget igénylő rendelkezései nem kapták meg a szükséges szavazatszámot.

A szocialista politikus közleményében úgy értékelt, hogy a Fidesz-KDNP a csaló brókereknek és segítőiknek falazó törvényt próbált elfogadtatni, a javaslat ugyanis nem több jogosítványt adna a jegybanknak, hanem mentességet a jövőbeni lopásokban való közreműködés felelőssége alól.

Kifejtette: a törvénymódosítás lehetetlenné tenné a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felelősségre vonását az olyan mulasztásokért, mint amiket az a Quaestor-ügyben elkövetett.

Tóth Bertalan közölte, az MNB-nek eddig is minden jogköre megvolt ahhoz, hogy elláthassa ellenőrzési feladatát. Nem az ellenőrzési jogkörök hiánya okozta a brókerbotrányokat, hanem az, hogy a jegybanki vezetők hanyag munkájukkal segítettek Tarsoly Csabának és a Fidesz-KDNP milliárdos politikusainak ellopni az emberek pénzét - tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.