A Duna fölött lógtak az Együtt-PM-esek

Újabb tiltakozó akciót indított péntek reggel az Együtt-PM: ezúttal  a Lánchídon kifeszített molinójuk két oldalán ereszkedett – hegymászó felszerelésben – a Duna fölé Jávor Benedek és Tordai Bence.
Reviczky Zsolt / Népszabadság
"Paks 2 = családonként egymilliós adósság. Kösz Viktor! Április 6-án "megháláljuk"! Együtt- PM" – ez a felirat látható azon a molinón, amelyet nem sokkal péntek reggel 9 óra előtt az Együtt-PM tíz aktivistája feszített ki a Lánchídon.

Ezt követően Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke és Tordai Bence, az Együtt elnökségi tagja – a Paksi bővítés elleni tiltakozásul – a molinó két oldalán hegymászó felszerelésben ereszkedett le a hídról.

Az ellenzéki politikusok mintegy tíz percen át lógtak a Duna felett – ezalatt nem érkezett meg a rendőrség –, majd visszamásztak a hídra. Mint megtudtuk: rutinos mászók, és megfelelő felszerelésről – sisakról, mentőmellényről, biztonságos kötelekről – is gondoskodtak.

Jávor Benedeket a mászás előtt megkérdeztük: nem aggódik-e a szokásosnál is extrémebb akciójuk előtt, ám az ellenzéki politikus válasz helyett csupán elmosolyodott.

A hídon közlekedő gyalogosok és biciklisek körében nagy figyelmet keltett az Együtt-PM akciója. Az egyik arra haladó kerékpáros lány hirtelen lefékezett és megkérdezte a tüntetőktől: – Mi készül itt?

Mire az ellenzéki szervezet mind ismertebb aktivistája, Rózsa Milán – társai derültségére – kapásból rávágta: – Kormányváltás!

Jávor Benedek - miután visszamászott a hídra - rövid sajtótájékoztatót tartott. Mint elmondta: a tiltakozással arra szerették volna ismét felhívni az emberek figyelmét, hogy az Orbán kormány hazudott, becsapta az egész országot, és a hazai GDP tíz százalékára rúgó adóssághegyet zúdított ránk.

Jávor - arra utalva, hogy nemrégiben az orosz sajtóból derült ki, hogy megkötötték a paksi bővítésre vonatkozó hitelszerződést - azt mondta, a hátunk mögött állapodtak meg Putyinnal a háromezer milliárd forintos kölcsönről. Ez azt jelenti - fogalmazott az ellenzéki politikus -, hogy minden egyes családnak egymillió forintot kell fizetnie a bővítéséért 30 éven át. - Ezt az atomadót az egész ország nyögni fogja - tette hozzá.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.